Bende bir tane yurt dışından alınmış macbook air var. Faturası mevcut. Kuzenim tarafından alınıp bana getirildi. Biz şifreleri doğru girmemize rağmen her defasında yanlış şifre diye hata aldık. Kurtarma modunda apple kimliğini bilmemize rağmen onda da giriş sağlayamadık. Sonrasında bir arkadaş ile açtırmak için iletişime geçtim. önce sorgulamamız lazım dedi. 70 tl gönder dedi gönderdim. Sonra bana 6bin tlye açabileceğini söyledi. Bende değmez o paraya dedim. Faturası var dedim. Yurtdışındaki kuzenimde mail yolu ile fatura ile şifremizi kaldırmasını talep ettik. İcloud ile görüştüğüm arkadaş bi kaç gün bana sonra bana ulaştı cihazın açıldı diye. ve benden 5300 talebinde bulundu. Ben aç diye onayda bulunmadım. Konuşmalarımız kayıtlı duruyor. Arkadaş beni aradıktan sonra bende kuzenimi aradım. appledan aradıklarını eski ekran şifresini, apple şifresini ve bir kaç özel soru sorduklarını ve işleme alındığını söyleyip kapattıklarını söyledi. Arkadaş ben açtım diyor bende onay vermediğimi apple tarafından açıldığını düşündüğümü söyledim. Ne sahtekarlığım kaldı ne de yemediğim beddua. Siz olsanız ne yaparsınız. Ben bu arkadaşın hakkını mı yiyorum, yoksa hakkı olmadığı halde para isteyip hakaret mi ediyor.