--- 20.02.2023 Güncellemesi ---

Sitede toplam 465 içerik oldu. ChatGPT 24 saatte 3 4 saati engelleyerek geçirtiyor ama açıkcası şuan için içerik sayısı yeterli geliyor umrumda değil. Önceki mesajımda belki free hesap rotasyonu ile ilerleyebileceğimi söylemiştim ama mesela bu yoğun saatte denediğimde pek olası gözükmüyor. Denediğimde çok yavaş yoğun saatlerde tabi ki 5-10 hesap kullanınca yavaşlık sorun olmaz ama uğramak istemedim açıkcası. İçerikler gece saatlerince plus ile 120 - 150 saniye arasında genelde oluşturulurken bu saatlerde 50-60 saniye de daha ekliyor üzerine.

Dün akşam saatlerinde etiket sayfaları için noindex olan metayı index olarak değiştirim. Etiket sisteminin doğru kullanıldığında faydalı olacağını düşünüyorum. Etiketler konu ile alakalı yine chatgpt tarafından hashtag istediğim kısımdan geliyor. Doğru kullanımdan kastım benzer içeriklerin aynı şekilde etiketlendirilmesi. Her içerik için etiketler girip etiket sayfasında bir tek o içerik olduğunda spam olabilir ama şuanki yazı sayısında dahi aynı etikete sahip bir çok yazı var. Bu yüzden bir kategorilendirme, referans oluyor ve faydası olacağına inanıyorum.

Index sayısı 465 oldu 302 index etiket sayfası kalanlar içerik sayfası.

News, adsense kayıtlarından haber yok.

Ahrefsde 2 içerik için 7 organik kelime gözüküyor sıralamalar 80-100 arası. Kelimelerin zorlukları ve aylık aranma hacimleri çok fazla değil 100 150 gibi hacimlere sahip kelimeler ama site şuan için çok yeni, güçsüz bir site. Günde yüzlerce içerik ekleneceği ve sitenin zamanla güçleneceğini göz önünde bulundurduğumuzda beni heyecanlandırıyor.

Resim konusu bazen takılıyor siteyi bir soru cevap sitesi gibi açmış olsaydım evet sorun yoktu ama blog tarzı olduğu için çok sade gelmeye başladı gözüme. Direkt konu başlığı ile alakalı resim aradığımda istediğim gibi resimler çıkmıyor ama onu da ChatGPT'ye sorduğumda bu başlık için şu arama terimiyle resim bulursanız içeriğe uygun olur diyor ve önerisi de yerinde oluyor. Bu konuda telif vs. gibi durumdanlardan dolayı düşüncelerim devam ediyor. İçeriklerdeki alt başlıklar için de ayrı ayrı resimler ekleyerek de zenginleştirebilirim içerikleri.

Twitter paylaşımı da resim olmadığı için çok yalın duruyor o da bir süreliğine beklemede.

ChatGPT'ye yorum yazdırmak sayfaların etkileşim varmış gibi göstermek adına daha önce bahsettiğim bir konu. Bunu da aktif etmek için google üzerinden hit gelmesini bekliyorum.

Konuda bir arkadaşımızın yazdığı yorumda da uzun vadede arama motorlarının ai ile yazılmış yazılara karşı olacağını belirtmiş. Benim düşüncem aslında bir içerikte önemli olan kullanıcının aradığını bulması, kullanıcının isteğine yanıt vermesi. Benim yazdığım içerik kullanıcının istediği soruyu yanıtlıyor mu? Cevabın evet olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu konuda rahatım açıkcası ve dediğim gibi sitenin index hızı çok abartılacak durumda olmasa da 1 haftalık bir site için ki içerikler son 1.5 günde girildi oldukça iyi. Bu durum bana göre sitedeki bilgilerin google botlarının ilgisini çektiği yönünde. Daha önce bir çok botla çekilen ya da spinlenmiş site açma girişimim bulundu ama kısa zamanda bu site için hissettiklerimi bana hissettirmedi. Bu yüzden doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Tabi ki bu konu aslında bir deneyim konusu bu yüzden deneyip göreceğiz. Hiçbir nakit gelir elde edemesek bile oldukça tecrübe edineceğiz.