Halanızın eşini örnek verince bu seferde vehbi koçun videosu aklıma geldi

o da ayrı bir ikonik
"Namazımı kılarım , ondan sonra bi kadeh viski veyahut cintonik içerim " dediği o meşhur video
Vehbi beyi çok cimri bilirdik nasıl paraya kıyıp viskilere cintoniklere para veriyormuş bende izlediğimde şaşırmıştım yahu bir hikayesinde tek başına bitiremez diye ortaklaşa simit aldığını anlatırdı, Amerika gezisinde saç kesimi pahalıya gelir diye burada kestirip gidermiş insanın inanası gelmiyor

Fakat sadece 1 kadeh içtiğini ve sarhoş olma amacı olmadığını söylüyor, arkadaşımın 70 yaşında kadın bir komşusu var doktor kalp sağlığı için her akşam 1 kadeh viski önermiş, şarabında benzer faydaları mevcut, biranın böbrek taşı üzerinde bir faydası mevcut diye biliyorum, kanyak kış günlerinde iyi sıcak tutuyor diye biliyorum, diğer içkilerin herhangi bir faydasını duymadım ama her şeyin azı karar çoğu zarar olabilir, uzmanlar daha iyi bilir elbet ben sağlıkçı değilim, ortalama 3 yılda bir yılbaşı için arkadaşları kırmamak adına 2-3 duble bir şey içtiğim olur sadece maksat eşlik etmek olsun
Bu arada böbrek taşı konusunda mevzu bira değil, arpa suyu oluşuydu sanırım alkolsüz biralar var onlar da kullanılabilir. Bir arkadaşımın muhafazakar babası epey ağrısını çekiyordu bu böbrek taşının, doktor önerdi diye vardır bir bildiği kafası ile her ağrı hissettiğinde 2-3 şişe gömüyordu, kafayı yerden kaldıramıyordu yani hiç gerek yok