Fizz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kız arkadaşımın ailesi ile yaşadıkları evi, 1 ay içinde boşaltmalarını istemişler. Hatay'da ki kızını yerleştirecekmiş içine. Kim olsa yakınını, kendi kanını korumak, yerleştirmek ister. Buna kızmıyoruz ama 1 ay mühlet vermek vicdansızlıktır! Ailesinin maddi durumu iyi değil. Deprem bölgesi diye zaten boş evde yok! Olanlardan 5500'den başlıyor. Başlarında babaları yok. Anneleri tek başına hepsine yetmeye çalışıyor. Düpedüz vidansızlık! 6 ay gibi bir süre verseler ne yapar, ne eder bulurduk ev.

Bu arada evleri de hasarlı. 4-5 tane duvar betondan çatlamış. Hasar tespiti için dilekçe vermemize de müsade etmiyorlar. Hasar tespiti içinde zaten daha kimse gelmedi. Tahminim kaçak kat çıktıkları yönünde. Bu yüzden çekinip, korkuyorlar. Allah herkese vicdan nasip etsin.

Adana'da yaşayan abilerim, ablalarım çevrenizde kiralık ev varsa lütfen bana bildirin. Bütçemiz aylık 3500 TL.
öncelikle çok geçmiş olsun.
tanıdığım bir aileyi kaybettik ( yer islahiye )

islahiye den çok sevdiğim insanlar vardı hepsi ile görüşüyorum depremi anlatıyorlar ve şu anda ki gidişatı vs .. çok zor olduğunu biliyorum umarım en kısa zamanda toparlanırlar.

Fakat her şeyde bir hayır vardır . madem böyle bir dayatma ile karşı karşıya kalmışlar bence oradan uzaklaşmanın vakti gelmiş demektir .. oradan derken o binadan .. Artçı sarsıntılar devam ediyor ve ne getireceğini bilemiyoruz.

Afad ı arasınlar çadır veya barınma istesinler muhakkak çözüm üretiliyor.