Herkese Merhabalar.
Biliyorsunuz büyük bir badire atlattık umarım ülkemde dahil dünya üzerinde böyle bir deprem olayı olmasın. Rabb'im (c.c.) vefat edenlerin mekanlarını cennet kabrini nur eylesin kalanlarına sağlık sıhhat ihsan eylesin.
Ben 2 bloktan oluşan toptalde 45 daireli bir apartmanda oturuyorum. Bina için hasar tespitine geçenlerde gelmiş hasarsız yazmışlardı. Sonra gidip bir inceledim bizim daire harici koridor felan bildiğin duvarları yarılmış bizim daire ise bu toplam 45 daireden en fazla hasar alan yer salonun yarılmadık duvarı yok. Bunun üzerine çevre ve şehircilik bakanlığını arayarak içinde binanın oturmadığımı ama daireleri kontrol etmedikleri için belki bu duvar yarıkları zarar verir artçılarda felan çöker felan vebal almayalım diye göstermek istedim.
Gelen ekip inceledi ve az hasarlı bir sorun olmaz ama az hasarlı ile hasarsızın bir farkı yok dedi. Benim dairemi az hasarlı yazmışlar blokla birlikte. Yani a blok hasarsız b blok az hasarlı. Derken bu para veriyorlar muhabbeti çıkınca bizim a blokta oturan yönetici dahil keşke bizimkilerde az hasarlı yazsaydı boya çatlağı vs var dediler. İki binayı tek adres yazdıkları için karmaşa olmuştu düzeltilmesi için başvuruda bulundum.
Baktım bugün bina sakinlerinden biri ya az hasarlı yazdırmayalım yok tapuda sorun çıkar yok satamayız muhabbetı yapmış üzerine baktım ki o gitti 10 gayme diyen yönetici devletten para almak için yapmayalım arkadaşlar demiş.
Önce dedim ki senin binanda hasar yok diyorsun bak yukarıda 10 kagıt nasıl alacaz diye ağlıyorsun şimdi devleti kandirmaya çalışan benmi oluyorum. İsteyen varsa gelsin kontrol etsin ki binanın komple duvar ve boyası tadilat olmalı. Keşke bir çizik dahi olmasaydıda parada vermeselerdi uğraşmasaydık hatta oh güvenliymiş diye evimizde korkmadan yaşayabilseydik.. Ekstra zaten hasar resimleri çekilip belirleniyor birinin bunu böyle yapma imkanı yok ve en güzeli dedim ölüm var kardeşim. Ben ne kula kulluk ederim nede kul neki kuldan bir medet bekleyeyim. 10 lira fazlasına satacağım dairemi diye ALLAH'ın (c.c.) bildiğini kuldan saklamam.
Şimdi düşünüyorum yahu 20 gün önce ölümün nefesini duyduk herkes duydu hala nasıl böyle vicdansız olabiliyor insanlar anlamıyorum. Gerçekten korkulacak zamandayız.