Herkese merhaba,
Yaklaşık 10 gün sonra bu sektörde 2 yıl deneyimi olan bir script satıcısı oluyorum. Bu süreçte deneyimleyerek veya duyarak öğrendiğim bilgiler konusunda herkese yardımcı olmayı istiyorum. Eğer dijital ürün satışı için bir site açmak istiyorsanız bu konu altından merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla tüm sorulara yanıtlarım.
Benzer soruları almamak açısından sektörün en çok merak edilen sorularını şimdiden açıklayayım,
1-) Vergi levhası olmadan satış yapabilir miyim?
Evet. Vergi levhanız olmadan bazı sitelerden bayilik alabilir, bazı ödeme şirketlerinden api kullanabilir ve satışa başlayabilirsiniz. Ancak benim buradaki önerim şirket olarak başlayarak (mümkünse genç girişimci olarak) ileride çıkabilecek sorunlardan kaçınmak olacaktır.
2-) Kar marjı ne durumda?
Bu sorunun cevabı satış yapmak istediğiniz kategoriye, sattığınız fiyata, vergi verip vermediğinize, kullandığınız ödeme şirketine ve tedarikçinize kadar değişiklik gösterir. Doğru bir oran vermek maalesef mümkün değil.
3-) E-Pin Scriptleri Neden Çoğunlukla Aylık Olarak Satılıyor?
Cevap aslında çok basit. Rekabet olduğu için. E-Pin scriptleri diğer sektörler gibi tek bir seferlik satış mantığı ile ilerlemiyor. Sürekli yenilik ve güncelleme getirilmesi gerekiyor. Çünkü bu sektörde her sitenin verdiği hizmet aynı. Bu yüzden satıcılar olarak site sahiplerine ne kadar özellik verirsek site sahipleri de bu özellikleri yeni müşterileri bulmak için kullanıyor. Bu yenilikleri sağlamak için ise tek seferlik ücretlendirmeler yetersiz kalıyor.
4-) Lisans ve Oyun Tedariğini Nasıl Yapabilirim?
Lisanlar e-pin gibi kurumsal ürün olmadığından genellikle tedarikler rus sitelerden yapılıyor. İçerisinde pazar yeri bulunduran, lisans ve oyun keylerini satan herhangi bir rus platformu mutlaka duymuşsunuzdur. En uygun fiyatı elde etmek için bu sitelerde uygun fiyat veren bir satıcı bularak onunla kişisel bir iletişim kurup toplu sipariş verebilirsiniz.
Sizinde aklınızda olan bir soru varsa konu altından, özel mesaj yoluyla ya da whatsapp üzerinden sorabilirsiniz.