Cevap tabiki hayır! öncelikle bu konuyu ziyaret ettiğine göre konu başlığım seni etkilemiş ve buradasın Bu konu içerisinde para kazanmaya dair bir bilgi paylaşılmamaktadır fakat, daha fazla para kaybetmenizi engellemek için nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında kendi görüşlerimi dile getireceğimden emin olabilirsin.

Not: Size daha başarılı olmanız için şunu bunu yapın demeyeceğim, fakat ufak bir ip ucunu bu konuya gelme sebebinizle örnekliyorum. Zira biraz sonra okuyacaklarınızdan sonra bu notun değerini anlayacaksınız.
Bu konuya geldiniz çünkü başlığım sizi etkiledi, içeriği görmeseniz bile şuan bir sayı bile olsa okunma sayımı arttırdınız bu da içeriğime hit kazandırdı! Ürettiğiniz içeriklerde ne yaparsanız yapın, ne paylaşırsanız paylaşın başlığınız ne kadar dikkat çekerse o kadar hit alırsınız. Şimdi konumuza dönebiliriz.

Biraz detaylı bir yazı paylaşacağım için bunu keyiflendirmek adına bir nescafe ya da çay almanı tavsiye ederim.

Forumda bir çoğumuzun ortak amacı para kazanmak değil mi? Evet hepimizin buna bende dahil ortak amacımız kazanç elde etmek. Bunu kimimiz hizmet satarak, kimimiz hizmet satın alarak sağlıyoruz ya da sağlayama çalışıyoruz.

Bazı söylediklerim belki de benim taşa tutulmama da sebep olabilir buna birşey diyemem ama dürüst biri olarak insanları bilinçlendirmek benim bir vatandaş olarak görevim.

Uzun zamandır forumu inceliyorum yaklaşık 3 yıl kadardır, senaryolar hemen hemen aynı fakat sonuçlar pek değişmiyor.
Bir çok sektöre yeni giriş yapmış olan kullanıcı bu yoldan bir kere geçiyor ve kazanan sadece umut satıcıları oluyor. Aslında konuyu açma sebebimde burada başlıyor.

Şunu da iyi biliyorum ben bu konuyu açtım diye bu durum değişmeyecek çünkü uzun bir konu olduğu için yüzde 70 kullanıcı okumadan çıkıp gidecek.
Türkiye geneli olarak okumayı bilgi sahibi olmayı sevmeyen bir toplumuz. Aslında en büyük sorunumuzda bu. Bilgim olmasın çok param olsun. Emek vermim ana en iyisi olayım bla bla bla buna çok fazla örnek verebilirim.

İşin biraz detayına girelim nedir bu sorun yada sorunlar?

1. Sorun içerik hırsızlığı

Öncelikle birbirimizin içerikleri çalmak? buradan başlayacağım.
Forum içerisindeki bir çok kullanıcı birbirini tanımıyor, ama hizmet satıyor ya da satın alıyor, dolaylı yoldan da olsa içerik ürettiğimiz mecraları paylaşmak zorunda kalıyoruz. Belki siz içeriklerinizi üretirken günlerinizi, aylarınızı ve hatta yıllarınızı veriyorsunuz, ama ne oluyor masum bir ihtiyaç sonrası bir hizmet satın alıyor ve doğal olarak içerik bulunan sitenizi paylaşıyorsunuz, Hizmet veren kişi sektörünüzdeki kazancınıza göz dikip içeriklerinizi kopyalıyor, yani çalıyor.

Öncelikle belirtmek isterim bir kimsenin içeriğini çalmak size sadece vakit kaybettirir. çünkü sahip olmadığınız alanda kullandığınız bilgiler sadece size sayısal olarak bir sayı kazandırır. ama bilgi edindirmez.
Örnek veriyorum falanca komşunuz kalktı size uçak hediye etti. Elinizde 0 uçak varken 1 uçak oldu. Peki bu size ne kazandırdı? hiç birşey. Çünkü siz bu uçağı kullanmayı bilmiyorsunuz ve uçuramayacaksınız. Bahçenizde veya park ettiğiniz yeri işgal etmekten başka bir işe yaramayacak. Bu tıpkı sizin hiç bilgi sahibi olmadığınız kimselerin içeriklerini kopyalayıp ya tutarsa dediğiniz denemelere eş değer bir örnek diyebiliriz.

2. Sorun her zaman ilk gelen kazanır.

Forum içerisinde isim vermeyeceğim. Hep aynı kişiler aynı konuları ısıtıp ısıtıp tekrar tekrar satış yapıyor. Buna bir örnek olarak eğitim konularını örnek sunabilirim. x içerik eğitimini falanca kişi örnek veriyorum 100 kişiye kazanç vaadi ile satıyor. bu eğitimi alanlardan belki 1 tanesi kazanıyor o da ilk gelen kullanıcı demek isterim ama değil.
Sadece kazanan bu eğitimi satan kişi oluyor. Nasıl mı? x eğitimini satan kullanıcı önce bu işten güzel bir şekilde gelir elde ediyor ve bu gelir gecici bir gelir ve bunun farkında.
Kendisi tüketimini yaptıktan ve hatta gerekli resimleri çektikten sonra bunu siz değerli para kazanmayı hedefleyen kişilere pazarlıyor.
Önce kendisi kazanç elde etmiş oldu. Sonra para kazanmak isteyenlerden para kazanmış oldu. Bir taşla 2kuş. Eee yettimi tabiki hayır.

Birde kalktı bu kişi yüksek kazanç gelirli eğitimin satış haklarını devrediyorum diyerek bir diğer kullanıcıya hayal satmış oldu ve hatta bunu defalarca yaptı.
Bu durumda kazanan sizce eğitimi alanlar mı? eğitimi satmaya çalışanlar mı? ya da eğitimi 1. elden satan mı? kazandı.

Demem o ki bir alanda bilginiz yok ve bu alan üzerinden para kazanmak istiyorsanız emin olun kazanamazsınız. Çünkü o alanda bir bilginiz yok hizmet vermek için önce o hizmetin şartlarını gereklilik ve teknik bilgilerini bilmeniz gerekir.
Kimse gelir elde ettiği xxxx tutarındaki kazanç kapısını xx tutara satmaz öncelikle bunu bir idrak edelim.

3. Sorun birden fazla kez satışı yapılan app ler

Evet forum içerisinde gözlemlediğim bir diğer konu ise xxxxxx tutarın kazanç garantili falanca uygulama xxx tutarına satışta ilk gelen alır. Güzel pazarlama ama tutmaz.
Peki neden tutmaz?
Arkadaşlar google algoritması biz kullanıcıların zannettiği kadar basit işlemiyor. x uygulaması evet söylenildiği gibi xxxxxx tutarlarında kazanç elde ettirmiş olabilir fakat. Altını çiziyorum bunu bir üstteki maddedeki örnekteki gibi ilk yapan kullanıcıya yediriyor. 2. ve diğer gelen kullanıcılar bu bahsettiğimiz gelirleri malesef kazanamıyor çünkü kopya konumunda oluyor. Doğal olarak bu konudada başarı sahibi olamıyoruz paramız çöpe gidiyor.
Bir düşünün siz xxxxx tutarlarında gelir elde ediyorsunuz bu çok güzel birşey sizce bu tutarları kazanan bir uygulamayı gidipte xx tutarına satarmısınız? Cevabı kendinizde saklı.

4. Sorun xxxxx tutarında garantili niche hizmetleri

forum içerisinde gözlemlediğim bir diğer konu ise niche keyword satış konularıdır.
Bakın arkadaşlar semrush araçları üzerinden belli tutarda hit ve belli cpcler o keywordun size xxx tutarlarında cpc sağladığı anlamını taşımıyor. cpc dediğimiz anahtar kelime başı google arama sonuçlarındaki sıralama için verilen bir değer. Bizim sitelerimizde bulunan reklamlara cpc ile adlandırdığımız google sıralamasında bulunan reklam gelirleri sağlanmıyor. Öncelikle bunu bilmemiz gerekiyor. Zaten yukarıdaki bir diğer örnekte bahsettiğim üzere bu kullanıcı bahsettiği ve hatta garanti ettiği geliri size kazandıracak olsa kendisi kullanır gidip neden satsın öyle değil mi?

5. Sorun olmayan sorun. Ben bu konuyu neden açtım.

Arkadaşlar şimdi yukarıdaki saydığım bir takım maddelerde sözde hizmet sağlayan arkadaşlarımız mevcut. Fakat şöyle bir durum söz konusu. Evet alan memnun satan memnunda diğebiliriz kabul. Fakat alan kişi zaten ne aldığını bilmiyor. İşte burda devreye benim konum giriyor.

Gene bir örnek vereceğim. Geçenlerde tesadüf merakımda bir eğitim satın aldım youtube yüksek kazanç eğitimi gibi birşeydi ödemesini yaptım ve aldım baktım vaad edilenle alakası yok bişey demedim. Sonra gene bir eğitim aldım bu sefer farklı kişiden. Birde ne göreyim. bir önceki aldığım eğitim ile aynı. Sonra tekrar aldım bir eğitim bir önceki aldığımla aynı. Bakın arkadaşlar bu kişiler aynı senaryoları birden fazla kişiye vaadlerde bulunarak satıyor. Bu etik değil tamamen haksız kazanç kul hakkı diyebiliriz.

Altını bir kez daha çizmek istiyorum tüm uygulama, ders vb. satıcılar böyledir demiyorum etik kurallar çerçevesinde bu satışları yapan arkadaşlarımızda var bunlarıda biliyorum zaten bu kişiler açtığım konuyu üzerine alınmasınlar.

Eğitim dediğimiz şey nedir? size bir vaat etmez bilgi verir öyle değilmi? Peki bu arkadaşlarımız neden bilgi değil de vaadler veriyor? Eğitmek nedir bir şeyi dolaylı yoldan anlatmak mı? şunu şöyle yap demek mi? yoksa öğreterek şöyle yapman gerekiyor demekmi? Konum içerisinde bir çok örneklerle sizlere anlatmak istediklerimi anlattım.

Şöyle bir özet geçecek olursak. Bakın arkadaşlar ister eğitim alın, İster uygulama veya web sitesi. Kendi ilgi alanınız dışında bir hizmet alıyorsanız ve bu hizmet karşısında gelir elde etmek istiyorsanız bunu bir kez daha düşünün. Gelir elde etmek için kendi fikir ve bilgilerinize ihtiyaç duyun. Başkalarının fikir ve bilgileri eğerki kendilerine fayda sağlasa burda size satmaya çalışmak yerine kendileri kullanır. Siz bir başkasından hizmet alıyorsanuz ömrünüz boyunca başkasına bağlı yaşamak zorundasınız, çünkü sizin bilginiz değil onların bilgisi.

Son bir örnekle konumu sonlandırmak istiyorum.
Ben ve benim gibi bir kaç arkadaşımız adsense üzerinden güzel kazançlar elde ediyor. Siz bizim hiç bir eğitim yada hizmet sattığımızı gördünüzmü? Cevap hayır. Çünkü kimse altın yumurtlayan tavuğunu satmak yada kesmek istemez. Saygılarımla.

Not: Açtığım konu tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Kimsenin adı vb. paylaşılmamıştır. Konu içerisinde yorum yaparken lütfen tartışma yaratacak yazılardan kaçınınız. Konum size uygun gelmeye bilir anlayışla ve hoş görüyle karşılarım. Fakat lütfen yorum kirliliği yaratacak insanları bir birine düşürecek yazışmalardan kaçınalım.