Hocam bir llinkedin ve twitter üzerinden bir kısmını okudum.
Biraz şeytanın avukatlığını yapmak istiyorum, kaçırdığımız bir nokta olmasın diye yanlış anlamayın. Bazı sorularımı ve söylediklerimi yine şeytanın avukatı olarak söylüyorum, öyle düşündüğümden değil:
  1. Qunomedical 2015 senesinde kurulmuş, 2017'de twitter hesabı açmış mesela. Kurulduğu günden bu yana da doktorları ve hastaları online platformda birleştiriyor gibi. Sizin projenizin mazisi 1 sene. Sizden bir şey çalmışlarsa da çok unique bir şey olmalı, öyle mi? Yoksa sektörde senelerdir varolan bir firmanın da yüzlerce bekleyen fikri vardır, onlardan birine denk gelmiş ve sizi o noktadan sonra diskalifiye etmiş olabilir mi? Etme şekilleri hoş değil belki ama çalmaktan ziyade bu olabilir mi?
  2. Çok agresif bir diliniz var, çok iyi anlıyorum çok şey kaybetmenizi, sürecin sizi çok yıprattığını. Fakat ithamlarınız hırsızlıktan vatan hainliğine kadar uzanıyor, haklı iken haksız duruma düşebilirsiniz.
  3. Turkcell'in hat kapatması. Turkcell konusunda tüm süreci yazılı bir şekilde ilerlettiniz mi? Mesela neden kapatılmış, bir şeyleri gözden kaçırmış olabilir misiniz? Mesela 6 ay kullanılmadıysa kapanıyor felan, borcunuz olmasa da, böyle sözleşmede dipte yazan bir şeyler? Son 9 aylık veriye neden ulaşılamıyormuş? Yazılı mı, zira öyle ise mahkeme ile iyi bir noktaya gelinebilir.
  4. Hack girişimi konusunda da profesyonel bir görüş aldınız mı? Örneğin mailleriniz çalınıyorsa bilgisayarınız hacklenmiyor da telefonunuz, ya da mail adresiniz bir şekilde başkasının eline geçti ise felan. Apple'a ben hackleniyorum demektense veriyle gittiniz mi?
  5. Toparlayacak olursam, süreç sizi oldukça yormuş, yıpratmış. Bazı konularda paranoya yapmış olabilir misiniz? Şöyle oturup birkaç adım geriden bakarak konuların step by step üzerinden geçerek yasal olarak nasıl ilerlenebilir düşünmeniz lazım.
Ben biraz olaylara farklı noktalardan yaklaşırım, bir arkadaş olarak gerçekten biraz dingin ve farklı bakış açılarından bakarak olayın üzerinden geçmek isterseniz buradan da yazabilirsiniz, özelden de yazabilirsiniz.
Bu arada bir klinik yönetim sistemimiz var bizim de, dolayısıyla sektöre az çok aşinayım.