Resmi olarak deprem sabahı Tsk sahada görünüyor fakat 10 saaat sonra yardıma geldiklerini biliyoruz, 2 gün içinde Yerli ve yabancı Tüm kurtarma ekiplerinin sahada olduğunu biliyoruz.
iyi akşamlar hocam
Deprem resmi kaynaklar üzerinden saat 04:17'de olduğu bildiriliyor. Deprem olduğu an uyanıktım ve forum da aktiftim. Sabah 09.00'da Antalya/Aksu'dan kendi özel aracımızla Hatay/Hassa'dan haber alamadığımız akrabalarımız için yola çıktık niyetim gövde gösterisi yapmak değil. Aracımız 2018 Vito, Bir vito ne kadar süratli gidebilirse o kadar süratli gittik. Adana'dan sonra trafik sebebiyle gece saat 01:00'da yani ertesi güne devretmişken ulaşabildik. Aradaki saat hesabını yapabileceğinizi umarım net rakamlar belirtmiyorum.
Enkaz'dan kendi imkanlarımız doğrultusunda yatalak bir teyzemizi çıkarttık. Bakın biz sadece bir kişi çıkarttık gücümüz insani olarak ancak buna yetebildi. Yanına gittiğimiz ulaştığımız akrabalarımıza 50mt. Ötede falan kişinin de evi yıkılmış dediğimizde "aa orada mı yıkılmış" diyordu. Kimsenin kimseden haberi yok yani herkes şokta. O gece araç içerisinde yanımıza 2 depremzede daha almak sureti ile uyuduk. Çünkü ne çadır, ne afad ne de enkazı kaldırabilecek iş makinesi yoktu. Herkes çaresizce evin önünde olayın şokunu atlatmaya çalışıyor kimi kendince enkaz kaldırmaya çalışıyor kimi de çoktan enkazdan çıkmış olayın şokunu atlatmış feryat figan canlarını kurtarmak için yardım çağrısı yapıp afad,112 gibi ekiplere ulaşmaya çalışıyordu.
Gün ağardığında enkaz altında kalıp vefat etmiş ya da kaderine terk edilmiş insanlar daha net belirmeye başladı. İster kınayın, ister linçleyin. Herkes kendi canının derdine düşmüştü. O Günü de yani 24 saatlik dilimi de hiç bir şekilde afad ya da akut ekibinin geldiğini göremedik. Bu bahsettiğim süre zarfında 24 saati tamamlanmıştık. Petrole gittik yakıt vermediler, markete gittik erzak vermediler. ( Haklı olarak çırpınan belediye araçlarına yakıt veriliyordu)
Bölgede görev yapan askerler var mıydı? Evet vardı. Polis var mıydı? Evet vardı. Yalnız ben hiç bir askerin kepçe aparatı gibi taş çekebildiğini görmedim. İnsani olarak bu da mümkün değil zaten.
Subay arkadaşınıza enkaz altından gelen yardım çağrısının kaçına sırtını dönüp gittiğini sorar mısınız? -10 derecede soğukta 2 gün kalmış insanlara aynı savunmayı yapabilir misiniz? Mesajlarınızda geçen bilgilerini burada teyit edebilir misiniz?
Ben şahsen enkaz altında kalıp etrafta kimsenin olmadığı insanların fotoğraflarını buraya ekleyip yazdıklarımı teyit edebilirim.
Allah Sana Akıl Fikir Nasip Etsin. Hükumetci değilim Her hangi bir görüşe bağlı değilim.
Ama bu forumda siyaset yada imalı laflar görmekten tiksindim artık.
İma etmek? İma etmiyorum, açık açık söylüyorum
BU HÜKÜMET İNSANLARI ÖLÜME TERK ETTİ