açıkcası benım arayısıım hem genel olarak sıtelerımı analız etmek hemde bazı konular ıcın populer aranan tagları kesfetmek yakalamak.
semrushun turkce site ve kelimelerde performansini iyi bulmuyorum. ne seviyede analiz beklediginize bağlı ancak ben mesela seo hizmeti verirken sadece semrush a bagli kalarak vermiyorum gerekirse isi geciktiriyorum ahrefs bulmada sorun olursa vs ama ahrefs analizinden gecirmeden teslim etmiyorum. semrush tek basina yanıltıcı olur.
semrush turkce siteler icin ancak tamamlayici olabilir. senelerdir kullaniyorum iki araci da. ingilizce bir siteniz varsa o zaman semrush tek basina idare edebilir derdim.
kendi sitelerimden ornek vereyim, aylik 3k trafik gorunen (ahrefste) siteme semrush 0 hit diyor. bunun gibi birden cok sitem var, yakalayamiyor cunku kelimeleri...
ahrefsin de yakalayamadigi, hatali sundugu veriler cok elbette. ozellikle backlink tarafinda ikisini toplam degerlendirmezseniz ahrefs %50 eksik cikariyor. o nedenle disavow yaparken semrush ve hatta gerekirse moz u da dahil ediyorum.
ama tek basina biriyle yola devam etmekse o ahrefs olur ozellikle turkce sitede. semrush suanki kapasitesi ile turkce sitelerde ancak yan kontrol aracı olabilir.