1) Geleceği Allah'tan başka kimse bilemez. Ancak Allah'ın bildirdiği kullar bilirler. Bu takvimde yazan muhtemelen sadece tevafuk olmuş.
2) Hadislerde, yüksek binaların yapılması kıyamet alameti sayılmaktadır. Günümüze bakarsak yüksek binalar mevcut. Türkiye'de de böyle, Arabistan'da da, Amerika'da da.
3) Deprem konusuna gelince, yıkılan binalarda elbette insan iradesi mevcut. Yani bu binaların dayanıksız yapılması suçtur. Onlar bu insanların veballerini aldılar. Ahirette hesap verecekler. Kader konusunu iyice araştırın, Cüzi İrade ve Kullü İrade kavramlarına bakın. Mesela insan gidip kendisine tokat atsa, bunu Allah benim irademi gözetmeksizin nasip etti dese yanlış olur hatta Allah'a iftira etmiş olur. Çünkü bunu kendi iradesiyle yapmıştır. Ancak şu var ki, Allah'ın (c.c) izni olmadan kul kendine tokat atamaz, burada anlaşılacak, "kul Allah'tan iradesiyle talep etti, Allah ise ona nasip etti" budur. İslam Akidesi'ni her Müslüman'ın bilmesi gerekiyor. Allah yaratıcı ise ki amenna öyle, onun izni olmadan hiçbir şey olmaması gerekli ki eğer olursa bu demek olur ki Allah'ın iradesi dışında oluyor o zaman mantıken Allah'ın kudreti kısıtlı olur ve bu muhaldir, böyle bir şey olmaz yaratıcı için. Sadece hükümdar Allah'tır ve O'nun haberi, izni olmaksınız hiçbir şey olmaz. Allah için zaten her şey olmuş, bitmiştir. Biz ilerisini bilmiyoruz. Allah için zaman kavramı yoktur, bizim için vardır. Zamanı yaratan da O'dur.
4) Böyle konuları bu forumda açmanızı tavsiye etmem. Burası bir din forumu değil ve dinden habersiz insanlar sizin aklınızı bulandırabilir.
Maalesef ki insanımız okumuyor, okumadığı için de safsatalara, hurafelere kanabiliyor. Biri internete laf atıyor, diğeri araştırmadan hemen inanıyor. İnternet çok güzel bir nimet ancak bilgi kirliliği de çok ve maalesef okumayanlar, araştırmayanlar kirli bilgileri ayırt edemezler. Her Müslüman için farz olan ilimler var, bunları bilmek lazım.
Selametle.