Konuya uzun bir güncelleme geldi. Detaylı açıklama yaptım sistemin işleyişi hakkında. Umarım konu aylar sonra rehber niteleliğinde olacak.
------
--- 18.02.2023 Güncellemesi ---
Herkes iyi dilekler için çok teşekkür ediyorum.
Botları hazırlamıştım, planı kurmuştum fakat sistemi kurmamıştım bahsettiğim kaynak konusunda olan eksiklikten ötürü.
Bir kaç arkadaşımız sağolsun twitter, reddit gibi yerler takip etmemi söyledi. Biraz inceledim fakat malum hep yeni gelişmeler hakkında trendler var oralarda. Chatgpt'ye tweetlerin bir kısmını gönderip konuyu anlamasını isteyip onun hakkında bir yazı istemeyi denedim. Bazı başarılı yazılar da yazdı ama yazı içeriği bilgilendirici yazıdan çok kullanıcıların tepkisi şöyle oldu böyle oldu gibi oluyor. Aslında yapılabilir daha orjinal yazılar ama hastaglere farklı konularda tweetler atıldığı için de kontrolsüz yayınlanabilecek yazılar oluşmuyor.
Semrush üzerinden ilerlemeye karar verdim. Sistemin manuel yapılacak işi burada olacak o da çok değil. Çok tecrübem yoktu fakat denemelere yaparak örneğin loan kelimesi ile kullanıcıların loan kelimesi içeren sorduğu yüksek hacime sahip soruları almaya karar verdim. Bu şekilde yüzlerce binlerce kelime arayıp Semrush Guru ile bir kaç filtreleme yaptıktan sonra sıralayıp 50k soru arama terimini dışarı aktarıyor. Bu kelimeleri veritabanına atıp sürekli rastgele birini seçip onu chatgpt'ye yazdırıyorum. Daha sonra site sayısını duruma göre çoğaltma durumuna göre sistemin yönetiminden sorumlu olması için Laravel ile bir sistem hazırladım şimdilik sadece kelimeleri depolayıp botlar ve wordpress arasında veri akışını sağlıyor.
Kısaca sistemin şuan için yapılandırması:
1) Semrush üzerinden kelimeler Laravel veritabanına kaydediliyor.
2) Script chatgpt apisine rastgele bir arama terimini iletiyor. Chatgpt kelimeyi aldığına dair bir yanıt veriyor ve arkaplanda istediğimiz makaleyi yazıyor.
3) Makale yazıldıktan sonra Laravel tarafına yazılan makale başlığı, makale içeriği ve hastagler gönderiliyor.
4) Laravel yayınlanmamış yeni yazı geldiyse onu Wordpress'e iletip yayınlıyor.
5) Wordpress yazının yayınlandığına dair sinyali yazı linkiyle beraber Laravel tarafına iletiyor.
6) Laravel twitter apisine konu linki ve tagleri iletiyor. Ve tweet yayınlanıyor.
Tabi 3. adımdan sonra işlemler devam ederken diğer bir yazının yayınlanması için Laravel başka random bir arama terimini ChatGPT'ye gönderiyor. Bu sayede ChatGPT'nin iliğini sömürmeye devam ediyoruz.
Site dün akşam bir kategori indexi görünüp kayboluyordu. Bugün 1 yazı 1 kategori 1 de iletişim sayfası index almış. Insant indexing api kurulu aslında ama site yeni olduğundan mıdır nedir instant kısmını göremedik daha belki news kaydından sonra
Fark etmişsinizdir arada bir eksiklik var; resim yok. Bu konuda kararsız kaldığım için resim şuan yayınlanan yazılarda bulunmuyor. Aslında mesela haber sitelerimde haberler başka yerden çekiliyor resim yandexden konuyu arattırıp oradanlardan toplanıyor özgünlük için. Ama resim yayınlarım telif hakkı vs sorun olur mu acaba ya da alakasız bir resim gelir yayınladığımıza pişman olur muyuz şeklinde düşüncelerim var o yüzden ne kadar günümüzde resimsiz yazı garip dursa da resimsiz devam edeceğim.
Yapılacak şey;
ChatGPT'ye yorum yazdırmak. Kendi yazdığı bir makaleyi kendisine geri veriyorum bu yazı hakkında bir kullanıcı gibi kısa bir yorum yaz dediğimde teşekkürler vs yazıp altına şunu iyi anlatmışsınız eyw gibi biraz daha ciddi şekilde yazıyor aslında tam olarak "Bu verdiğim yazı hakkında bir kullanıcı gibi kısa pozitif bir yorum yaz" diyorum güzel bir yorum çıkarıyor hem teşekkürünü ediyor hem yazıda yayınlananlara atıfta bulunuyor.
Bu konudaki çekincem aslında şu anaytics de kurulu olduğu için kimse girmemiş 10 tane yorum var kim yaptı bunları der mi google? Ya bunun için proxy ile kullanıcı yollayıp yorumu ona yaptırmamız gerekecek ya da yok canım niye desin görmemişimdir der geçer. Bundan dolayı bunu hazırlıyorum fakat hemen mi devreye sokacağım yoksa site hit almaya başlayınca mı emin olamadım.
Bu kadar uzun uzun yazma sebebim aslında bir çok kişinin aklına gelmiştir bu proje emin olamayan, zamanı olmayan kişilere deneyim olmasıdır. Ne yaptı ne oldu herkes açıkca görsün istiyorum.