Hocam uluslararası arenada bu iş sizin dediğiniz gibi değil; tam tersi en çok kazananlar eğitim veriyor danışmanlık veriyor. çünkü çoğu pazar çok büyük ve doyacak gibi de değil.
üstelik eğitim verenler network ve kitleyi genişletip bilgi sahibi olup para kazandıkları alanda startup'ları için de insan kaynağı ve zemin hazırlıyorlar.
Buradaki forumdaki sorun şu: genel kalite çok çok çok düşük, çok iyi işleyen bir repütasyon sistemi yok, escrow sistemi yok. moderatörlerin işi başından aşkın, bildiğim kadarıyla bu işi parasız yapıyorlar. forum para kazanacak üyelik 5 10 bin tl olacak ama moderatörler gönüllü özverili insanlar olacak? kimse de niye diye sormuyor. böyle bir saçmalık olmaz.
forumda bir kalite algısı da yok; paralı üyelikle bir şekil yapıp sonra doldurma, şişirme yorumlar ve konu tasarımı yaptırıp göz boyama ile olmuyor. E-kitabı olan kişilerden alınabilecek en iyi e-kitabı aldım ve fiyasko oldu. peki çok mu kötü? hayır benim beklentim ve standardım çok yüksekti. bir düşündüm forumdaki bir çok kişi için ve yeni başlayan için çok faydalı olabilir.
Sonuç olarak açılan konu genelleştirilebilir ve bir çok alanda geçerli. maaşlı veya dönemsel çalışacak eleman bulmak veya bir işi freelance yaptırmak da çok zor. Bir şeyi satın alırken ortak ararken vs de çok dikkat etmek gerekiyor. Ama, tüm olumsuzluklara rağmen burası çok kalabalık bir forum ve en iyi mecra burası. alternatifi yok. Üstelik önceki halinden de daha iyi durumda ve şu anda şimdiye kadarki (düzen sağlama konusunda) en iyi yönetimine kavuştu. Dolayısıyla burada daha dikkatli ve temkinli hareket ederek takılmak dışında bir çare yok.

ClkOfis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim şahsi görüşüm para kandığın bir işin kitabını yazıyorsan o işten para kazanmıyorsundur.