digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buradan bir ceza davası çıkmaz.
Ancak ticari olarak haksız kazancın tazminini isteyebilirsiniz.
Ama kafanıza göre ikinci bir sözleşme de yapamazsınız.
Bir sözleşmeye aykırı hareket edilmesi halinde o sözleşme otomatik olarak geçersiz hale gelmez.
O sözleşmeyi ancak sözleşmenin ihlal edildiğine karar veren bir mahkeme iptal edebilir yoksa sözleşme hala bağlayıcıdır.

Şunu unutmayın sizin kiraya verdiğiniz kiracı ile aranızda bir sözleşme var ve siz bu sözleşmeyi aykırılık iddia edip mahkeme üzerinden feshedene kadar bu sözleşme devam eder.
Alt kiracının da sizin kiracınız ile bir sözleşmesi var. Bu alt kiracı da sizinle yeni bir sözleşme yapsa da sizin kiracınıza karşı borç yükümlülüğü ortadan kalkmaz.

Yani siz kafanıza göre alt kiracı ile sözleşme yaparsanız hem sizin hem de alt kiracının aradaki kiracıya karşı tazminat yükümlülüğü doğar.
Yapmaniz gereken sizin de alt kiracının da aradaki kiracıyı dava etmenizdir.

Siz alt kiracının sözleşmeye aykırı davrandığını iddia edip sözleşmesinin feshedilmesini, ve sizin eviniz üzerinden haksız aldığı kira bedellerinin size ödenmesini talep edersiniz.
Alt kiracı da haksız yere depozito ve emlakçı parası ödediğini, evi kiralamaya yetkisi olmayanlar tarafından alınan parasının iadesini talep eder.

Yani öyle kiracıyı aradan çıkarıp kendiniz kira sözleşmesi yaparsanız sizin kiracınız size kirayı ödediği sürece evin kullanma hakkı onda kalmaya devam eder.
Alt kiracı da size ödediği her kira kadar sizin kiracınıza borçlanmaya devam eder.

Bir avukatla konuşmadan bu bir adım atmayın.
Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürederim. Ben aradaki kiracıya her şeyi öğrendiğimi ve sözleşmeyi tek taraflı fesh ettiğimi Whatsapp'tan yazılı olarak bildirdim. Kendiside sıkıntı olmadığına evdeki bir kaç esşyasını alacağını söyledi. Yani sözleşme feshini kabul etti.