" Şahsım adına söylüyorum ben benim açtığım konulara gelen alakasız cevaplara aşırı derecede sinir olup konuyu komple silmek zorunda kalıyorum çünkü yorum kirliliğinden başka birşey olmuyor. "

Eminim onca alakasız cevap içinde onca da pragmatik ve son derece yapıcı yorumlar da aralarında oluyordur, sırf birkaç yorum konu dışı diye aşırı tepki gösterip böyle bir konu açarak "arkadaşlar çok büyük bir problem var, bittik... herşeyi bırakıp acil buna odaklanmalıyız" minvalinde çığırtkanlığın bir anlamı yok, çözümü son derece basit, işine gelmeyen yorumlara/fikirlere aldırmayacaksınız, ama yine de böyle en ufak sorunda aşırı hassasiyet gösterip pire için yorgan yakacaksanız konuda bahsettiğiniz kendi çözümünüz en iyi seçenek gibi duruyor: "Şahsım adına söylüyorum ben benim açtığım konulara gelen alakasız cevaplara aşırı derecede sinir olup konuyu komple silmek zorunda kalıyorum çünkü yorum kirliliğinden başka birşey olmuyor. "

Bir başka çözüm de; muhalif veya ilgisiz yorum yapılmasından endişe ettiğiniz konu başlıklarına girmeden önce dipnot olarak "arkadaşlar, benim nörolojik problemlerim var, lütfen yorum yaparken seçici olunuz, anlayışınız için teşekkür ediyorum" gibi bir not düşebilirsiniz