Selamlar , 1 haftadır Hatay ve Maraştaydım ve dün gece İstanbul’a döndüm. Öncelikle şu an o bölgelerde gıda, elbise ve paradan daha önemli bir şey varsa oda kesinlikle temizlik malzemeleridir. Herkes gıda ve elbise götürüyor ama özellikle elbiseler yollara savrulmuş ve atılmış durumda. Biz 6-7 günlük süreçte 60 bin TL üzerinde temizlik malzemesi dağıttık ve bu malzemeleri yarı fiyatının altına temin ettik. Maraş’ta marketi yağmalanan bir abi bulduk tesadüfen ve kalan temizlik mallarının tümünü (parça parça) satın aldık.
Ek olarak yol üzerindeki bir outlet flo mağazasından da 20 bin TL civarı çocuk ayakkabısı satın aldık. Her biri farklı model ve farklı numara olacak şekilde. Outlet mağazada 1 alana 1 bedava olduğu için 100 çiftin üzerinde almışızdır. Harcanan paraların büyük kısmını kendi eşimizden dostumuzdan, İnstagramda hikaye paylaşarak iban vererek topladık ve kuruşu kuruşuna harcadık.

Özellikle ihtiyaç olan şeyler;
Bulaşık sabunu
Sıvı el sabunu
Elde yıkamaya uygun çamaşır tozu
Diş macunu , fırçası
Kadın iç çamaşırı
Ped
Mutfak tüpü
Elektrikli veya tüplü ısıtıcı
Çadır
Konteyner

İhtiyaç olduğu sanılan fakat aslında ihtiyaç olmayan şeyler;
Bebek bezi (tüm dağıtım noktalarında bolca var)
Elbise, kıyafet
Yetişkin ayakkabısı (kısmen ihtiyacı olanlar gördük ama çok azdı)
Kuru Gıda & Gıda (Her yere tüm STK ulaşmış diyebilirim, ama yinede götürmeyin demem)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, gidecek olanlara yardımcı olabilir diye bu yazıyı yazdım. Allah hayrınızı kabul etsin , tekrarını hiç birimize yaşatmasın inşallah.