Bugün "düzeni bozalım" isteyenler,
Yarın "düzen bozulmuş" diyecekler.
Uzun zamandır içindekini anlatacak bir cümle arıyordum buldum. Tarihe bir not olarak düşmek istedim. Belki uzun yıllar sonra kızım okur yada bir tanıdık.
Genç olduğum yaşlarda saygının çok büyük önemi vardı özellikle mahalle de yaşı bizden 3-5 yaş büyük abilerimiz vardı onlara karşı çok saygılıydım. Onlarda bizi öz kardeşleri gibi sever, kollar, sokağın bekçisi gibiler di, sokagimizda ki bütün yaşayanları tanırdım. Hamile olanın pazar alışverişini yapardık arkadaşlarla, yaşı bizden küçükleri beklerdik birlikte giderdik okula çok fazla saygı duyardık birbirimize...
Ve Sonra bilgisayarlar çıktı insanlar 3-5 yılda değişmeye başladı. Kimse kimsenin derdini sormaz oldu zaman daha hızlı akmaya başladı, dostların kayboldu herkes evine çekilmeye başladı, bir ıslık çaldığım zaman bütün sokak toplandigimiz yerler yıkıldı bina oldu. Herkez yanlızlastı artık edep diye birşey de kalmadı. WebCam'da ne hayatlar son buldu.
Ve sonra herşey normallesti gençliğimde ayıp kelimesinin karşılığında ki herşey herkez tarafından normal karşılanmaya başlandı. İnsanların birbiri ile üslubu,birbirine karşı düşman tavrı, iftiralar,karalamalar, memnuniyetsizlikler, aile arası iletişimler, çocukların anne/babasıyla konuşma üslubu, dünyanın en güzel şeyinide yapsan seni beğenmeyenler vs. Tam "tamam bir geri kafalı ben kaldım" diyordum Sorunun bende olduğunu düşünmeye başlıyordum 3-5 benim gibi düşünen görünce şirazem kayıyordu.
Şimdi daha net görebiliyorum herşeyi insanlar önce bozuyor sonra bozdukları şeye "vah vah" ediyor. Dün sistemi bozmak için aykırılık yapanlar bugün saygı bekliyorlar.
Bu yüzden güzel kızım, yaşın kaç olursa olsun yaşadığın ne olursa olsun insanlara saygılı davran, yumuşak başlı ol ama hakkı söylerken sesin gür olsun, kimseye kendini ezdirme ama ezdirmeyeceğim diye de kavgaya tutuşma, Cahille münakaşa etme, büyüklerine karşı her zaman bir adım geride ol haklı dahi olsan sesini yükseltme ağır konuşma. Küçüklerini sev,kolla,yardımcı ol, yol göster. Etrafındaki insanlara her zaman yakın ol, başları sıkıştığında seni arayabilecek kadar güven ver, kimseyi bilerek üzme, edepli ol, edebin başkalarına ilham olsun.
Vesselam