Console da bu uyarılar gruplar halinde veriliyor artık.
Bu aşamada önemli olan, sayfaları kontrol etmeden ve emin olmadan direkt doğrulama yapılmamasıdır.
Maalesef bir çok site sahibi direkt doğrulama gönderiyor ve boşa zaman harcanıyor.
Uyarı alanında test edildikten sonra URL, Google tarafından kullanılabilir neticesi yer alıyor ise o sayfa doğrulamaya gönderilebilir demektir.
Sizin açınızdan bakıldığında emin olmak adına misal 10 sayfayı test edin ve olumlu sonuç çıkıyor ise o zaman hepsini doğrulamaya gönderin derim.
Ancak;
Google efendi boş yere uyarı vermez, bu da sayfaları ciddi anlamda kontrol etmemiz gerektiği anlamına gelir.
Google bu sayfaları kesinlikle dizine eklemeyecek anlamı da çıkarılmamalıdır bu arada.
Sadece google kendi açısından ileride dizine ekleyecektir veya es geçecektir. Esasında beklemek gerekiyor bu aşamada ama bekleyemiyoruz
2.284 sayfa az bir oran değil. Demek bir yerlerde gözden kaçan bir yada bir kaç husus var.
Özellikle son dönemlerde google kopya olarak algılanan sayfaları dizine eklemiyor mesela.
Ve esas önemli olan ise ''düşük içerik kalitesi'' hususunda içeriklerin daha kaliteli olmasına özen göstermemiz gerektiğidir.
İçerikler ne kadar kaliteli olursa dizine eklenme olasılığı daha yüksek ve indexten silinme olasılığı da o kadar düşük olur.
Ben bunu genelde site sahiplerinin aceleci olmasına bağlıyorum.
Bir de ''her gün xx içerik girilmeli'' görüşüne kesinlikle katılmıyorum.
Burada önemli olan faydalı içerik olarak algılanmak ve ziyaretçiye doğru bilgiyi iletmektir.
Ziyaretçi bilgiden memnun kalırsa diğer içerikleri de okumak isteyecektir. Bu da sayfada kalma oranına olumlu etki eder. İşte o zaman google sizi üst sıralara almaya başlar.
Ama her gün hit artsın mantığı ile kalitesiz içerikler girilirse o zaman google da az bir dur bakalım sen bizi çok meşgul ediyorsun diyebilir
Umarım izah edebilmişimdir, uzun oldu affola