3-2-1 Bunları bilmediğimizde sürekli avlanıyoruz.

Microsoft Edge'de gezinirken karşıma hep şu uyarı çıkıyordu.

Varsayılan tarayıcın yapmak ister misin?
• Evet mevcut tarayıcımı değiştir
• Şimdi değil

Fark etmeni istediğim iki şey var.

1- İkinci seçeneği neden "hayır" yapmamışlar?
Çünkü buradaki "şimdi değil" gerçek bir olumlama. (diğer adıyla hipnotik telkin)

2- Bu bildirim neden sürekli karşıma çıkarıyorlar?
Çünkü tekrarla kabul ettirebileceklerini biliyorlar. (bilinçaltına erişmenin anahtarı)

Peki bu kadar hipnotik tetikleyici karşısında ne yapmış olabilirim? Varsayılan tarayıcım Chrome'yi bu yüzden değiştirmiş olabilir miyim? Tabi ki, hayır.

Bu da bizi "otorite" konusuna getiriyor. (emirler otoriteden gelirse sorgusuz kabul edilir)

Yani Microsoft Edge beni ikna edemediyse de yaptıkları kısmen doğruydu.

Farkında olmasak da bu tür hipnotik girişimlere sürekli maruz kalıyoruz. Ama benden asıl duymak istediğin hipnozla satıştı dimi? Onu da bağlayayayım.
Satış aslında ikna etmektir. Söz bitti. Dava kapandı.

Eskiden butonlarımı "şimdi satın al" falan yapıyordum. Sonra "evet bunu istiyorum" şeklinde yaptım. Satışlarım patladı mı? Bir bakalım?
Potansiyel müşteri kendi zihninde bu olumlamayı yaptığında hipnotik olacağını biliyordum. Ama dürüst olmak gerekirse heyecan verici sonuçlar alamadım.

Ardından mesajımı sürekli tekrar ettim. Sonuçta bu da hipnotik bi sinyaldi ve satışlarımı arttırmasını bekledim. Ne oldu dersin?
Ehh işte biraz daha öteye sıçramıştım. Ama yine bişeylerin eksik olduğunu fark ettim.

Son hamlem yetkinlik inşaa etmek üzerineydi. Dürüst ve değer odaklı yaklaşımımla baya yol kat ettim. Peki duymak istediğin şu mu? Satışlar volkan gibi patladı?

Hayır tam olarak değil.

İşin içinde derinleştikçe gözden kaçırdığım birçok nokta olduğunu fark ettim. Her birini teker teker ele alıp uyguladığımdaysa...
BEYNİMDE ŞİMŞEKLER ÇAKTI VE ANİDEN BÜYÜK KAZANÇLARA ULAŞTIM. (bunu böbürlenmek için değil hipnotik satışın gücünü göstermek için söylüyorum)

Şimdi bununla alakalı sayısız bilgi dağında kayboldum ama sizin yolunuzu kısaltacak birşey biliyorum.

Joe Vitale - Hypnotic Writing (How to Seduce and Persuade Customers with Only Your Word)

Bu kitabı okuyun. Bu kitabı okuyun. Bu kitabı okuyun. Herkese iyi forumlar...