Hocam söylediğim gibi ben bir oyunun türkçe çevirisini yapıyorum. 2 adet dil dosyasına sahip birisi tercüme edilecek dosya, diğeri tercüme edilen dosyanın şifrelenmiş hali. Bu işi görecekse benim için hangi dilde yazıldığının bir önemi yok aslında. İşimi bitirdikten sonra, mevcut dosyaları masaüstünde kaydedip oyuna eklerim.
Ancak kafama takılan bir yer var. Yeni eklenen satırları bu tablolara nasıl ekleyeceğim? bu işi masaüstünde dosya karşılaştırma uygulaması ile yapıyorum. "Dosyada her eklenen yeni satırın yeri farklı oluyor."
Dikkat ederseniz elinizdeki verilerin bir yapısı var CSV formatındalar.
Google Sheets bir arayüz sunuyor ve sizinkine çok uyuyor.
ID | KISALTMA | AÇIKLAMA
Şeklinde CSV formatında ayrılmış.
Ben sadece komut yazacağım atıyorum ilk sayfaya aldığınız çeviri dosyasını eklersiniz başka bir sayfaya yeni eklenen verileri eklersiniz orada birleştirmeniz için alan oluştururum farklı ID'ye sahip bir satır varsa onu oraya ekler.
Veriler Google E-Tablolarda oldukça sorun olmaz ben kodla verileri okuyup ona göre satır / ekle / çıkar / birleştir yapabilirim. Görsel arayüz için vakit kaybı da olmaz daha sonradan cihazınıza Excel, Text formatlarında da indirebilirsiniz.