Bu durumun kişi yada kurumların ahlak anlayışı değişmediği sürece çözümlenecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Bacadan girilip hırsızlık yapılan bir dünyadayız. Nice örnekleri vardır daha.
Ben kendime göre yorumlarsam çok seneler önce bir bot hazırlatmıştım buradan bir arkadaşa. Bir yedek parçacı müşterim vardı. Bir firmadan bayilik almıştı ama aldığı firmanın xml yada ürün export durumu yoktu. Bizde nasıl çözümleriz diye düşünürken tüm ürünleri belli bir yapıda bot ile çekmiştik. Burada ana bayinin izni vardı. Binlerce ürünün tek tek resim, içerik ve özelliklerini çok kısa bir sürede sistemimize eklemiştik. Bot olmasaydı aylar yada yıl sürecek bir iş yükü ve maliyet vardı. Bu nedenle bot benim için her zaman aklımın köşesinde olumlu bir sistem diye duruyor. Ayrıca medya kuruluşları ve haber ajanslarıda bot sistemiyle bir çok sisteme içerik veriyor diye biliyorum.

Gördüğüm kadarıyla günümüzde botlar çoğu insanın özene bezene düşünerek buldukları içerikleri direk kopyalamak için kullanılıyor. Üzücü bir durum.
Umarım bu yola başvuranlar empati yaparak bu işten vazgeçerler. İyi bir şey değil. Daha önceki mesajlarda bir arkadaşın dediği gibi burada bir takım yaptırımlar gelse bile yapmak isteyen birisi her zaman yaptırabilir. Forum kurallarında zaten legal olmayan bir işlemi yapmak suçtur. Bu nedenle ispat edilirse böyle bir durum forum yöneticileri tarafından gerekli yaptırımlar uygulanır.