miboriginals adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Global olcekli sifirdan mobil uygulama projeleri gelistiriyoruz, calistigimiz kisilerin tamami TRden fakat global olcekli musterilere de erismek istiyoruz ayni fiyati onlarin parasi cinsinden oluyor ve haliyle kazanc daha fazla
******, upwork tarzi yerleri denedim ama oralarda bolca hintli var bizden ucuza yapiyorlar ama is tabi ayni olmuyor
Kaliteli global olcekli is yaptigimizi dusunuyorum bu isin alicisini nasil bulabilirim veya bana nasil ulasir
"ayni fiyati onlarin parasi cinsinden oluyor" burada demek istediginiz rakamlar ayni ama sadece currency degisiyor ise, tam olarak oyle olmuyor. Turkiyede yaptiginiz 50K'lik isi Avrupaya 50K euro olarak satamazsiniz. En iyi ihtimalle Turkiyede 50K'ya yaptiginiz isi yurtdisina 200K'ya yaparsiniz. Tabii bu da iyi bir rakam.

Zaten adamlar ucuz is gucunun farkinda oldugu icin bir cok startup operasyon ekibini ulkelerinde kuruyor IT ekibini yurtdisinda kuruyor.
Buyuk olcekli projeler gelistiriyorsaniz saglam referanslariniz ve guzel bir ekibinizin oldugunu var sayiyorum. Ben olsam ilk adim olarak outsourcing is yapan yazilim firmalarini bulup partnerlik teklif ederim.
Mesala bana bir is gelmisti. X is veren > Y bu isi alan alip baska sirkete out source ettirecek sirket > Z ise bu isi alip bana getire. Is bana gelene kadar 2 sirketten geciyor 3. sirket ben oluyorum ama bu sekilde bile isi yapan kazan kaliyor.

Diger bir secenek mobile app developer arayan sirketlerin HR ya da C-level managerlarina ulasip outsource olarak bu pozisyonu doldurabileceginiz belirtebilirsiniz. Calisanin toplam masrafina %15 kendi karinizi koyarsiniz. Siz sirkete fatura cikartirsiniz sirket size oder, ama calisan full time olarak karsi sirkete calisir. Bu yaklasim extended team olarak geciyor.

Baska bir secenek Linkedin'de short-term contractor mobile app developer arayan sirketlere direkt bu isi sizin yapabileceginiz seklinde teklif goturmek.