Çok fazla paniklememekle beraber vücudun verdiği her türlü sinyali dikkate de almak gerekiyor. Öncelikle "KORKMA" diyerek girmek istiyorum konuya, 34 yaşındayım 1 ay önce kriz geçirdim. RCA adlı damarım tıkalıymış, stentle açıldı. Krizden yaklaşık 1 ay öncesinden (daha önce ara ara mide ağrısına benzer şeyler yaşıyordum ama son 1 ayda sıklaştığı için son 1 ayı baz alıyorum) kalbim sinyal vermeye başlamış, İman tahtasının hemen alt ucunda hemen hemen 2 günde bir batma şeklinde bir ağrı oluyordu, ben mideye yorup nexium, soda vs. kullandım, zaman zaman geçiyordu o yüzden hep mideye yordum bu ağrıyı. Genetik bir hastalık olduğu için ve aile büyüklerimde sık karşılaştığımız bir durum olduğu için kalp olduğunu düşünmem gerekirdi.

Tekrar söylüyorum, kesinlikle korkma ama ihmal de etme. Genç yaşta kalp kaynaklı ölümleri çok sık görüyoruz ama genelde o ağrıyı (kriz anındaki ağrı) içselleştirip geçeceğini düşünerek hiç bir aksiyon almamaktan (hekime görünmemekten) kaynaklanıyor sanırım. Forumda hekim arkadaşlarımız vardır gören olursa daha net bilgi verebilir bu konuda.