Öncelikle bu paranın tamamı ile ev yapılmicaktır.
Herkesin araştırması lazım okuması lazım fikir sahibi olması lazım.
Suan bölgeye yapılacak evler eskisi gibi temel attım kaba cıktım daire bası 500 bin mal ettim gibi bir mantık söz konusu bi degildir.
1- Kazık temel mantıgı basta olmak üzeri ileri düzey teknoloji ile evler yapılacak buda eski maliyetinin 3 veya 4 katı olarak baza alabilirsiniz.
2- Bu parann cogu bölgedenin alt yapısını ayagı kaldırmak için kullanılacak. ( kanalizyon sistemleri tamamı ile degişecek cogu yıkılıd. Temiz su hatları ile bölgeye su getirelecek. Elektirik sistemlerin tamamı gitti. Bölgeye Extara hastane okul ve benzeri devlet binaları yapılacak. Yeni bir sanayi insa edilecek. Tarım üretimi durmasın diye çiftcilere destek verilecek. vs vs vs bu liste uzar gider bu yüzden 84 m usd oldugu tahmin ediliyor zararın ki bana göre bu zarar daha fazla.
3- Kesinlikle ama kesinlikle bölge halkının bölgeyi tert etmemesi gerektigini gecici olarak baska sehirlerde yasamaları tekrardan belli bir süre sonra sehirlerine dönmeleri gerektigini düşünüyorum. Bunun siyasi ülke ekonomisi ve gelecegi için cok önemli oldugunu düşünüyorum.