okurken en az sizin kadar sinirlendiğime emin olabilirsiniz hocam. büyük ihtimal aynı problemi yaşadık yada saçma sapan bir sebepten server tamamen hacklendi. firma %8 lik kısım veri kaybı yaşadı diyor ama şuana kadar verisine ulaşan bir kullanıcı ile karşılaşmadım. bu firmanın yanlızca buradan değil internet ortamından komple silinmesi gerekiyor.
Kendisini çek cumhuriyeti ve amerika ana merkezli gösteriyor ama Linkedin'de bile tek çalışan var oda adıyaman'da bir arkadaşımız büyük ihtimal freelance. instagram hesabında gönderi yok. telefon ile ulaşılamıyor. ticketlara istediği sorulara dönüyorlar daha birçok şey ardı arkası kesilmiyor ki. aslında biraz da hata bizde buradaki yazılanlara güvenerek iş yaptık hiç araştırmadan etmeden.
bu firmanın burada ne işi var sahiden?
benim genel olarak hepinize tavsiyem, aracı kullanmamanız olur hocam.
ben contabo'dan kendim alıyorum şu an. aylık 8.5 ücreti var. normalde 5'ti, benim sunucu abd'de olduğundan 2 fazla ödüyordum 7'ye yükseldi. sonra enflasyon sebebiyle zam geldi ve şu an8.5 ödüyorum.
yapacağınız şey forumda cyberpanel kurulumu vs yapan arkadaşlar oluyor. tek seferlik panelinizi kurdurup geçeceksiniz sonra dilediğiniz gibi kullanın. aynı işlemleri bu aracıyla yapıyorduk eskiden. yani hem contabo'nun parasını ödüyordum hem de bi o kadar aracıya ödüyordum her ay. şimdi yalnızca contabo'ya ödüyorum.
contabo kaynaklı bakım, sunucu sorunları dışında sıkıntı da olmadı. contabo-status.com'dan da takibi yapılabiliyor veri merkezi kaynaklı sıkıntı yaşanırsa.
hetzner de önerirler o da seçilebilir.
cpanel vs kullanıyorsanız orasını bilemem ama onlarda lisans mevzuları ayrı meseleler. aracı gerektirebilir.
cynerpanel'de ise üstesinden gelemediğiniz sorun olursa buralardan ücretli ücretsiz destek bulabilirsiniz muhtemelen.