gofast ile yanılmıyorsam 2019 un sonlarında çalışmaya başlamıştık. forumda özellikle yorumlarda çokça öven gördüğüm için iletişime geçip kullanmaya başlamıştım.

başlarda sıkıntı yoktu ama bir gün siteyi açtığımda sitenin ortadan kalktığını gördüm. konuyla alakalı ulaştığımda, siteyi sunucudan sildiklerini söylemişlerdi.

nasıl yani dediğimde, sitedeki bir görselin kaldırılması için içerik sahibi veri merkezine ulaşmış(contabo), contabo da bunlara mail atıp içeriği kaldırmalarını istemiş. bunlar da sitenin müşterisini bulamamış sözde ve komple siteyi kaldırmışlar.

biz buranın elemanıyla wp üzerinden haberleşip ilerliyorduk. iletişim site üzerinde olmadığından, kayıt görünmemiş "ne hikmetse".

işin saçma tarafı. ödemelerimi site üzerinden yapıyor olmam. site üzerinden vps'nin bana tanımlı oluşu. nasıl oluyor da sitenin hangi kullanıcıya sahip olduğunu görmüyorlar ve siliyorlar, muamma.

kendi yedeklerimi alıyor olmasam site uçup gitmişti yani baştan sona.

tartıştık ettik ama alttan aldım uzatmadım, normalde baya feci bir mevzu bu.

yeniden kurulum yapıldı, teslim edildi.

bu defa bende root hesabının id şifresi vardı. önceden sadece kullanıcı adımla id şifre veriliyordu ve ona bağlanıyordum. girdiğimde de kendi sitelerimi görüyordum.

yeni kurulumda hem client hem root hesabı ile bağlanıyordum. çünkü vps bana aitti. hosting değil vps hizmeti alıyordum. kendi vps'me de tümüyle erişiyordum kısacası.

bu durumu ise yeni kurulumda idrak ettim. oysa geçmişte de vps bana ait olmasına rağmen yalnızca client hesabı teslim ediliyormuş. buradaki detaya birazdan gelicem. bu yüzden anlattım.

normalde yine geçmişteki gibi client hesabımdan girip çıkıyordum sunucuya.

bir gün, root'tan bağlanayım dedim.

bir de ne göreyim

bu beyefendiler benim vps'ye 8-10 site daha kurmuş. benim kaynakları başka siteler sömürüyormuş.

önce sitelerin tümünü sildim.

sonra buna mesaj attım. böyle böyle, sitelerin tamamı silindi haberin olsun diye. (belki yukarda anlattığım mevzuda, benim sitem de başkasının vps'sine kurulmuştu başta ve o kişi sitemi farkedip silmişti kim bilir)

sövmek istiyor sövemiyor garibim. çünkü sesini yükseltse rezil rüsva olacak.

bu sana ders olsun, bir daha aynı şeyleri yaşamayalım dedim devam ettim sunucuyu kullanmaya.

normalde şikayet konusu açıp mağduriyeti anlatıp başkalarını uyarmak daha doğru olurdu ama belki elemanın biri firmadan bağımsız kendince işgüzarlık yapıyordu, dolayısıyla markanın tamamına zarar verip işlerini engellemeyelim diyip sadece iletişimde olduğum elemanla aramızda bıraktım mevzuyu. başkaları dürüst iş yapıyordur ve buradan ekmek yiyordur, ekmeklerinden olmasınlar diye.

aradan yaklaşık 3 yıl geçmiş ve hiç konuşmadım bu konuları ama şu şikayetleri, konu başlıklarını, tartışmaları, kaosları görünce... herhalde dedim, bizim başımıza gelenlere benzer şeyler yaşamış yine insanlar. birileri yine rahat durmamış.

kısacası. belki siteleriniz birilerinin vps'lerine eklenmiş ve vps sahipleri bunları farkedip silmiş olabilir.

arkadaş dilerse beni yalanlamaya ve hakkımda şikayet konusu açmaya çalışabilir : )

not. sabit bir isim vermiyorum çünkü forumda kimle konuştuğumu hatırlamıyorum ama gofast yetkilisiydi. hala oradaysa ve bu yazıyı okuyorsa o kendini gayet iyi biliyordur.

hatta zamanında da konu açmışım : https://www.r10.net/hosting-sirketle...e-satilir.html