Hocam çok iyi durum tespiti yapmışsınız. En doğru çözüm de sizinkisi. Borsa faiz döviz ve coin işleri yalan.
Yalandan ziyade, elbette o isin de ustadi vardir. Hangi kagidin, hangi coin'in kârli olacagini onceden dusunebilir ve yatirabilir. O benim konum degil.

Simdi durum su;
Cok fazla para kazanmak ayni zamanda harcama hissini de yukseltiyor. Ben baktim ki kendime her seyi almisim, ekstra bir sey olursa da alabiliyorum demek ki sadece kendimi mutlu edebilecek seylere yonelmisim fakat arada tek bir fark var. Butun bu mutluluk hissi anlik oluyor. Ornek vermek gerekirse; elimde su an 13 pro max var, 14 pro max alabilecek durumdayim. Alacagim gune kadar dusunuyorum. Kendimi bir an bosluga birakip koca magazada telefonu incelemek icin elime aldigimda yasayacagim tek mutluluk "kutunun acilisi" bunun disinda bir mutluluk hissi vermeyecegini biliyorum bu yuzden 50 kerede girsem o magazaya almaktan vazgeciyorum. Ben bunu anlayabildigim icin kendimi durdurabildim.
Baktim yine olmuyor bir seyler alasim geliyor, madem harcayacaksin yine kendine harca yani bir cebinden al digerine koy diye dusunup altin olayina girdim. Bakarsak parami harcadim ama kenara da harcadigimi dusunerek bir seyler koymus oldum. Biraz felsefi oldu ama idare edin.
Ve en onemlisi; kenarda kiyida kosede gozunuze batmayan paranin birilerine faydasi oldugunu gorunce daha da yapasiniz geliyor.
Bence herkes yapmali, 1 gram bile olsun alip kenara koyun.