Evlerin koridorunun belirli bir bölümünün çelik konstruksiyon olması zorunluluğu getirilebilir. En azından binaların tamamen tuzla buz olduğu durumların önüne geçilir ve kirişler buna göre tasarlanırsa odaların da koridora yakın taraflarının bir nebze daha çok canlı tutma olasılığı artabilir. Ek olarak en fazla yıkıma sebebiyet olan yumuşak katlarda tanım değişikliğine gidilebilir ve yumuşak katın taşıyıcılığını artırmak için çelik konstruksiyonun üstünde ev olan işyerlerinde kullanımı zorunlu hale getirilerek statik düzenlemeleri yapılabilir.
Bu kalın yazılmamış kısmı yazmak istediğim konuya çok hakim olmadığımı belirterek yazacağım. Çok uzun bir tahtayı çok kuvvetli bir şekilde sallarsanız dal en ucundan kırılmaz ya genliği yüksek bir dalgaya yakalanır ortalardan kırılır yada alttan vuran deprem darbesi gibi genlik oluşmaya fırsat bulamaz binanın çok sağlam fakat gevrek olması yıkar(doğru anlatabildim mi bilmiyorum fakat demek istediğimin anlaşıldığını düşünüyorum.) Bu sebeple özellikle kırılıma müsait katları hesaplamak ve o katlar için esneklik düzenlemeleri yapmak ile ilgili bir kanun çıkartılabilir. İlginçtir ki depremin frekansına göre binanın kat sayısına göre yıkılma oranlarının değişimi ile ilgili çalışmalar var. Bu durumda tüm binalar öncelik olarak maksimum mukavemetten de öncelikli olarak gelen darbeyi tüm katlara eşit dağıtıp sönümleyecek şekilde tasarlanabilir vesaire vesaire.