Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefondan yazıyorum hatalarım olabilir.

Node.js nedir?

Node.js , web sunucularının yüksek eşzamanlılık sorununu çözmek için Ryan Dahl tarafından 2009 yılında geliştirilen Chrome V8 motorunu temel alan bir JavaScript çalıştırma ortamıdır .
Bu tanımdan, Node.js'nin üç temel özelliği görülebilir:
  1. Amaç, web sunucusunun yüksek eşzamanlılık sorununu çözmek;
  2. Chrome V8 motorunu temel alır ;
  3. Özü, bir JavaScript çalıştırma ortamıdır;
Bu nedenle, Node.js'nin ne olduğunu anlamak için önce yukarıdaki üç temel özelliği bulmalıyız.

Ön uç geliştiriciler Node.js'yi nasıl öğrenir?

Sunucu tarafı geliştirmeye hiç dahil olmayan ön uç geliştiriciler için, aşağıdaki noktalar öğrenme Düğümü sürecinde desteklenmesi gereken bilgilerdir:
  1. JavaScript dil özelliklerinin (özellikle ESNext) ve sözdiziminin derinlemesine anlaşılması;
  2. Veritabanı bilgisi ve veri tablosu tasarlama becerisi;
  3. Sistem Mimarisi Yetenekleri;
Node.js'yi öğrenmek iki bölüme ayrılabilir:
  1. Node.js çekirdek kitaplığının kullanımını öğrenin;
  2. İlgili web çerçevelerinin kullanımını öğrenin;
Öğrenme süreci boyunca, aşağıdaki dört aşamalı öğrenme önerilir:
  1. Resmi belgeleri okuyun;
  2. Dilbilgisi doğrulama fikirlerine alışmak için bir Demo yazın;
  3. Bu süreçte kendinize sürekli sorular sorun ve cevaplar almak için derinlemesine araştırma yapın;
  4. Dış çıktı yoluyla, izleniminizi derinleştirmek için geliri paylaşın;
Özet

Node.js artık her ön uç geliştiricinin ustalaşması gereken bir teknolojidir.İşletim sistemi düzeyindeki temel yetenekleri libuv aracılığıyla ön uç geliştiricilere açar ve geliştiricilerin bilgisayarların bilgi işlem gücünü ve işlevlerini tam olarak kullanmasına olanak tanır. Ve web uygulaması geliştirmenin tüm sorunlarını tek bir dilde çözme fikrini mümkün kılın. Bu makalenin tanıtımı sayesinde Node.js hakkında merak uyandırabileceğinizi umuyor, gelecekteki keşif yolculuğunuzda keyifli bir konaklama geçirmenizi diliyorum.
Node.js nedir?
- NodeJS, gelistiricinin bile gelistirdigi icin pisman oldugu bir sey

Su an konusmasini tam hatirlamiyorum ama "belkide nodejs'i gelistirmek hataydi" gibisinden pismanligini belirttidigi bir konferans konusmasi vardi.
Ayni kisi Deno'yu (https://deno.land/) da gelistirdi. NodeJS kadar populer olmadi galiba daha.