Giriş:

iPhone cihazlara IMEI atma olayı yok. Olsa bile anakart kendini kilitliyor!
Pasaport kaydı veya yurtdışına gir çık yaparak 6 bin TL küsür ücret ile açtırabiliyoruz.
Geçici kayıt olayı da kaldırıldı!

Gelişme:
Kasım ayından bu yana bir abimizi takip ediyorum. Birkaç cihaz götürdük hepsini açtı.
Süresi biten veya şebeke yok gibi kapanan cihazların hepsini 6-7 dakika içerisinde açtı.
3000 TL civarı bir ücret alıyor ve süresiz uzatıyor.
4 yakınımın cihazını tamamen açtı!

Sonuç:
Yapılan işlemi 1.cihazı açtırdığımızda öğrenemedim. Ancak sonuncu işlemde tamamen gördüm.
Cihazı bilgisayara bağlı şarj kablosuna takıyor.
Bir uygulama indiriyor. O uygulamadan bir iki şey yapıyor ve bekliyor 2 dakika kadar.
Sonra uygulamayı siliyor ve direk şebeke geliyor.

Hat değiştirme - devir - açma gibi bir olay yok.
BTK'den baktığında kullanıma kapalı gösteriyor. Ama şebeke var.
Henüz daha 4 cihazda bir sıkıntı çıkmadı. Adamı da abim 12 yıldır tanıyor. Çok samimi ve sevdiğimiz bir abimiz.

NOT: Tamamını okumanız halinde konuya hakim olarak, ne gibi bir uygulama indirip işlemi yaptığı hakkında mantık yürütelim. Gereksiz yorumlar ve tartışmalar sadece baltalamak olur ve ileriye doğru kendimizi geliştiremeyiz. Anlayışınız için teşekkür ederim.

E-SİM OLAYI DEĞİLDİR! BİLGİNİZ OLSUN

Alıntı
ÖZELDEN PM ATARAK, BENİM CİHAZIDA AÇTIRIR MISIN? HEMEN HAVALE YAPAYIM ŞEKLİNDEKİ MESAJLARA CEVAP VERMİYORUM VE KENDİM YAPMADIĞIM İÇİN OLUŞABİLECEK RİSKLERDEN ÖTÜRÜ VEBALE GİREMEM! LÜTFEN TEKLİF ETMEYİNİZ.