Selam,
Yeniden aktifleştirilen hosting hesapların ellerindeki en son yedeği 9 ocak olduğu için 9 ocağın yedeklerini yüklüyorlar bize.
Ya dediğiniz gibi yedek almadılar ve güncel verileri kurtarmaya çalışıyorlar, ya da yedek sunucuları gerçekten zarar gördü. Bilemiyorum.
Biz en kritik değişikliklerimizi geçen hafta yaptık, yedek alamadık dün alacaktık fakat dünden bugüne erişim yok.
Patlama riskimi çok yüksek ancak suç en çok bizde. Aldıkları yedeğe güvendik ve yedek almayı 2-3 gün erteledik. Güncel yedek için net bir tarih veremiyorlar. Konuşmamızın son halini aşağıya bırakıyorum. Hani burada dediği bize 24-48 saat verin cümlesine inanarak hevesle beklemeyin diye paylaşıyorum.
Ne diyebilirim bilmiyorum, ben şikayetçi olamıyorum o kadar çok isyan ettik şikayetçi olduk ki panik halini daha da büyüterek doğru düzgün çalışmalarına engel oluyor olabiliriz. Sabırla bekliyorum bakalım. Ortalama zarar ortalama 10k+ gibi görünüyor benim için umarım sizin de yüksek rakamda zararlarınız yoktur.
@ServerPark; kullanıcıyı isterseniz banlayalım demişsiniz. Bu durumun birilerinin başına geleceği biliyordu aslında VMware konusunda erken kurtaranlar kurtardı, erken kurtaramayan daha önceden içeri sızıp injekte olmayı bekleyenler de bu şekilde patladı sanırım tam olarak ne olduğunu bilmesem de herkes bunu söylüyor diye söylüyorum. Kullanıcıyı banlamak sorunu çözmez aksine bir şeylerden kaçacak biri ise (ki olduğuna inanmıyorum kimse işleyen işletmesini bu kadar kolay geride bırakmaz) banlamanız onun yararına ve bu hareketi yapmasına yardımcı olacaktır. Eminim aşırı yoğunlar, biraz daha sabırla beklememiz gerektiğini düşünüyorum.
Bir şekilde bu durumdan da kurtulacağız hadi hayırlısı bakalım.