Merhabalar. Son zamanlarda açılan şikayet konularının çoğu fatura ödemeleriyle alakalı 50,100 tl gibi miktarlar uyguna işlem yapalım derken başınızı durduk yere derde sokabilirsiniz. Bu konuyla alakalı daha önce bir kaç yorumda paylaşmıştım durduk yere başınızı derde sokmayın diye. İndirimli fatura ödeme diye bir olayın olma ihtimali yoktur.Param ve Oldu bil gibi uygulamalar bir kredi sistemi çevirir burdaki sistemde sadece fatura ödemesi sağlayabilirsiniz atıyorum benim oldubil 750 tl kredili bakiyem var ve bunu nakite çevirmek istiyorum bir başkasının faturasını 500 tl ye ödeyip 500 tl nakite sahip olabilirim ama bir sonraki ay ben bu 750 tllik bakiyeyi avans olarak kullandığım oldubile geri ödemek durumundayım. Burada ki esas ayrıntı şu bu tarz firmaların ödeme yaptırdığı kurum sayısı çok düşüktür. Türkcell, Telekom, Vodafone gibi firmalar ve genel olarak elektrik,su,doğalgaz gibi firmalar bu sistemin içerisinde yoktur. (il ve ilçeye ve bölgeye göre değişir)
Bunun haricinde ödeme yapabileceğini belirtenler olursa mutlaka şiddetle oradan uzaklaşın er yada geç başınız bir şekilde ağrıyacaktır.
1000 tl elektrik faturanız var bunu kimse size 700 tl'ye ödeme sağlamaz. Kredi kartından o parayı nakite çevirmenin çok düşük komisyonlarla zaten sağlaması vardır.Neden sizin faturanızla uğraşsınlar.
Bu tarz yapılan işlemlerin çoğu çalıntı kartlar ile yapılıyor sadece bir kaç telegram grubuna üye olmanız çoğu şeyi gösterir zaten . Ben sürekli yaptırıyorum sorun yaşamadım derken bir gün kendinizi savcılıkta ifade verirken bulabilirsiniz.