Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkçe'nin kelime hazinesi yaklaşık 200.000 iken arapça'da bu sayı yaklaşık 750.000'dir. Eğer hala Türkçe mealinin arapça karşılığını verdiğini düşünüyorsanız bir şey diyemem hocam. Meal okuyarak binlerce insan maalesef dinden çıkıyor. Meal okuyun diyenler genelde islama düşman oluyor bence izlediğiniz yol doğru değil. Elbetteki manasını öğrenmeliyiz fakat mealinden değil TEFSİRLERDEN öğrenmeliyiz. Adam mealde bir ayet görüyor aa bu ayet kafama uymadı diyip dinden çıkıyor. Halbuki tefsiri okusa o ayet ne için nuzul olmuş öncesi sonrası ayetleri okusa durumu anlayacak ama insanlar kolaya kaçıyor.

Ölünün arkasından yasin okunmasını peygamber efendimiz istemiştir. Ölünün arkasından kuran okunmaz diyenler selefilerdir selefiler de sapıtmış dinden çıkmış bir topluluktur haşa Allahın gökte olduğuna inanırlar fakat Allah zamandan ve mekandan münezzehtir.

İsterseniz detaylıca okuyun. Ama şunu da bilirim hiçbir ehli sünnet müslüman kuranı kerimi Türkçe-ingilizce yada herhangi başka bir dilden okuyayım demez. Anlamını öğrenmek için okur örneğin ben okuduğum arapçanın altında türkçesini de okuyorum.
Ama sadece Türkçe okumak kesinlikle doğru değil.

https://sorularlaislamiyet.com/kuran...mi-daha-iyidir
Verdiğiniz bilginin doğruluğunu bilmiyorum ama 750.000 kelime yerine 200.000 kelime ile bir şeyleri ifade etmek daha iyidir. Kendini ifade edemeyen daha çok kelime kullanır anlaşabilmek için. Ayrıca meal farklı bir şey. Bire bir Türkçe tercümesi olsa Arapçadan farklı yok. Sonuç olarak biz de anlıyoruz Allah da bizi anlıyor hangi dili konuşursak konuşalım. Meal açıklamalara yer verdiği için birebir Kur’an anlamını vermeyip yorumlamalara sebep veriyor olabilir. Ama tamamen Türkçe’ye çevrilmiş olursa okumanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Arapça okuyup anlamıyoruz bile. Okuduğumuz şeyi anlarsak ancak o zaman uygulayabiliriz. Diğer türlü başkaları ne derse ona inanmak durumunda kalabiliyoruz.

Ek: Asıl konuyu atlamışım. Adam fotoğraf çektirdi diye Müslüman oldu diyemeyiz. Dediyse bile gerçek Müslüman olmak için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Umarım iyi bir Müslüman olur.