Hocam Kuranı Kerim arapça okunur diye bir kural yok. Zaten bu kafa bizim ülkemizde tonlarca tarikata, cemaate yol açtı. Türkçe okuyup ayetleri anlamak varken arapça okumanın hiç bir mantığı yok. Aksini iddia etmek için acele davranmayın. Bir daha bir düşünün, yaratıcı kutsal bir kitap yolluyor. Bunu anlamanı bilmediğiniz şekilde okumak mı yararlı yoksa anladığınız dilde okumak mı ?
Örneğin annem günde 5 vakit namaz kılar, kuran okur. Ve en az 20 senedir kuran okudugunu biliyorum. Geçen dedim ki; anne bana kuranı kerimden 1 tane türkçe cümle söyler misin ?
' Oğlum ben hep arapça okuyorum aklımda bir şey yok.'' işte ülkenin özeti burada saklı. Zamanında SEVGİLİ Mustafa Kemal ATATÜRK kuranı kerimi türkçeleştirerek halkın anlayacağı şekilde tüm ülkeye dağıtımını bizzat yaptırdı. Fakat bu millet inadına arapça okumaya devam ediyor. Ölünün arkasından fatiha okumak ? Yasin okumak ? O kadar çok yanlış yönlendirme var ki anlatamam. İmam hatip mezunu birisiyim derece ile bitirdim ve bu konularda çok araştırma yaptım. Varsa düşünceleriniz dinlemek isterim. Türkiye gerçek anlamda müslümanlığı yaşayan max %5 insan vardır o da muamma.
Türkçe'nin
kelime hazinesi yaklaşık 200.000 iken
arapça'da bu sayı yaklaşık 750.000'dir. Eğer hala Türkçe mealinin arapça karşılığını verdiğini düşünüyorsanız bir şey diyemem hocam. Meal okuyarak binlerce insan maalesef dinden çıkıyor. Meal okuyun diyenler genelde islama düşman oluyor bence izlediğiniz yol doğru değil. Elbetteki manasını öğrenmeliyiz fakat mealinden değil TEFSİRLERDEN öğrenmeliyiz. Adam mealde bir ayet görüyor aa bu ayet kafama uymadı diyip dinden çıkıyor. Halbuki tefsiri okusa o ayet ne için nuzul olmuş öncesi sonrası ayetleri okusa durumu anlayacak ama insanlar kolaya kaçıyor.
Ölünün arkasından yasin okunmasını peygamber efendimiz istemiştir. Ölünün arkasından kuran okunmaz diyenler selefilerdir selefiler de sapıtmış dinden çıkmış bir topluluktur haşa Allahın gökte olduğuna inanırlar fakat Allah zamandan ve mekandan münezzehtir.
İsterseniz detaylıca okuyun. Ama şunu da bilirim hiçbir ehli sünnet müslüman kuranı kerimi Türkçe-ingilizce yada herhangi başka bir dilden okuyayım demez. Anlamını öğrenmek için okur örneğin ben okuduğum arapçanın altında türkçesini de okuyorum.
Ama sadece Türkçe okumak kesinlikle doğru değil.
https://sorularlaislamiyet.com/kuran...mi-daha-iyidir