Kuranı kerim arapça okunur hocam bizimkiler gibi derken siz yanlış insanlar tanımış olabilirsiniz o sizin çevrenizle alakalı

Allahın emirlerini yasaklarını yaşamak tam anlamıyla zaten mümkün değil bu ülkede sistem zaten izin vermiyor
Hocam Kuranı Kerim arapça okunur diye bir kural yok. Zaten bu kafa bizim ülkemizde tonlarca tarikata, cemaate yol açtı. Türkçe okuyup ayetleri anlamak varken arapça okumanın hiç bir mantığı yok. Aksini iddia etmek için acele davranmayın. Bir daha bir düşünün, yaratıcı kutsal bir kitap yolluyor. Bunu anlamanı bilmediğiniz şekilde okumak mı yararlı yoksa anladığınız dilde okumak mı ?
Örneğin annem günde 5 vakit namaz kılar, kuran okur. Ve en az 20 senedir kuran okudugunu biliyorum. Geçen dedim ki; anne bana kuranı kerimden 1 tane türkçe cümle söyler misin ?
' Oğlum ben hep arapça okuyorum aklımda bir şey yok.'' işte ülkenin özeti burada saklı.
Zamanında SEVGİLİ Mustafa Kemal ATATÜRK kuranı kerimi türkçeleştirerek halkın anlayacağı şekilde tüm ülkeye dağıtımını bizzat yaptırdı. Fakat bu millet inadına arapça okumaya devam ediyor. Ölünün arkasından fatiha okumak ? Yasin okumak ? O kadar çok yanlış yönlendirme var ki anlatamam. İmam hatip mezunu birisiyim derece ile bitirdim ve bu konularda çok araştırma yaptım. Varsa düşünceleriniz dinlemek isterim. Türkiye gerçek anlamda müslümanlığı yaşayan max %5 insan vardır o da muamma.