Bundan yaklaşık 4-5 yıl kadar önce olsa, kesinlikle domaine çok para vermenizi ben de söylerdim. Ancak sektör değiştikçe, pazarlama ve reklam anlamında da yenilikler gün geçmeden bu değişime ayak uyduruyor.

En basit tabiriyle; önceden PR değeri yüksek sitelerden link almak için çok yüksek fiyatlarla ödemeler yapmaya razı olmamız gerekiyordu. Ancak artık PR değerinden ziyade, trafik getirebilecek dominansı yüksek sitelerden backlinklerin daha faydalı olduğu düşünülüyor. Zaman içinde pek çok bildiğimiz doğru da kendisini farklı sürümlere doğru yönlendiriyor.

Bana kalırsa hangi alan adını alırsanız alın, yeterli reklam ve bilinçli bir altyapı hazırlanmadığı sürece tek başına alan adı yeterli olmayacaktır.

yemeksepeti.com : çok mu kısa veya yemek.com gibi bir keyword domain mi? hayır

getir.com : getir uygulaması çıkmadan önce "satın al" deniyordu, örneğin su satın al veya su sipariş ver, ancak şimdi "su getir" deniyor. Sektör içindeki bazı anahtar kelimeler veya aramalar da değişiyor.

sahibinden.com : "sarı site" olarak anılan, ancak ikinci el, iş ilanı gibi pek çok alana yayılan bu site de gerekli reklam ve PR çalışmasını yapmasaydı şu anda pek çoğumuzun elinde heba olmaya mahkumdu diyebilirim