siyaset olarak düşüncem büyük ihtimal oğuzhan uğurla aynı ama böyle büyük ve güvenilir bir medya şirketi, devlet medyalarıyla kim ilgileniyorsa hepsi aynı soruşturmaya girmesi lazım. abi bilgiyi teyit etmeden böyle büyük bir yanlış bilgiyi yayamaz. ufak çaplı bir şirket olsa size hak verirdim.
Bakın atladığınız nokta şu. Birincisi gerçekten de bu ihbarı yapan bir bakanlık yetkilisi var ve böyle bir bilgiyi o kişinin o kurumda çalıştığını ve o pozisyonda çalıştığını teyit edebiliyorsanız ki o bilgi teyitli tabiki paylaşılabilir. Şu an sadece öyle bir kişinin varlığı kesin ama ortada ihbar yok deniliyor. Oğuzhan Uğur salak değil dünkü çocuk da değil. Elinde delilleri olmasa böyle bol keseden sallayıp da cevap veremezdi.
İkinci olarak ise mesajımda da belirttim Afad vs gibi devlet kurumlarına ait araçlardan tweet öncesi zaten anons geçiliyor ve bu videolarda net görülüyor. Aynı şekilde bir çok haber sitesi zaten bu uyarıyı haberleştirmiş. Yani devlet sırrı afişe edilmiyor.
Son olarak ise tantana koparılan tweette baraj yıkıldı hemen kaçın denilmiyor. Tweeti aşağıya ekliyorum.
Ek olarak ise dediğim şekilde telefonların normal konuşma için bile çekmediği bölgede insanlar enkaz başında arama kurtarma faaliyetleri ile uğraşırken ya da yardım organizasyonu ile uğraşırken birden hepsi telefonlarına baktı tweeti gördü ve yardım çalışmaları sekteye uğradı yani öyle mi hayatımda böyle saçma bir şey ne gördüm ne duydum.