omeraltundag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyelim ki x hissesi 100 tl den 1 lot aldınız, şu anda 1000 tl. 1000 tl fiyattayken %10 temettü dağıtacağını açıkladılar. Yani elinizdeki hissenin maliyeti 0 olmuş oluyor.
1000 tl değil de 500 tl olmuş olsaydı, %10 temettü ile maliyetiniz 50 tl ye düşmüş olurdu.
Hisse maliyeti düşmesi bu oluyor.

Ha şöyle bir durum var, diyelim ki hisse 1000 tl, temettü açıklaması yapıldı, bu durumda haberler vs ile fiyatı zaten 1100 1200 gibi şişiyor. Temettü dağıtıldığında yine normal fiyatına iniyor ortalama olarak. Bu son durumda girenler için kar getirici bir unsur yok. Önemli olan uzun vadede uygun fiyattan alıp tutabilmek.

Paylaşımda özetle 80 tl ye 1 lot almış olsaydınız, bugün 1 lota 40 tl temettü veriliyor, elinizdeki hissenin maliyeti 40 olmuş olacaktı diyor.
Açıklama İçin Teşekkürler daha iyi temellendirdim hocam. Diğer yanıtlayan Hocalarıma da Teşekkür ediyorum.