Diyanet ''hırsızlık caiz değildir'' dese karşı çıkanlar olacak belli ki. Bu kadar nefret cidden iyi bir şey değil.
Hırsızlık kötü bir eylemdir nihayetinde ve savunulacak bir tarafı yoktur mesela. Ama bir kurum bunu dedi diye tersini savunmakta insanlıktan çıkmaktır.
Farz edin ki diyanet söylememiş, az araştırın bazı konuları öyle fikir sahibi olun derim.
Belki azıcık vicdan varsa o zaman neden bazı hususlarda caiz değildir diye açıklama yapıldığını da anlarsınız.
Yani illa bir dine bağlı olunması gerekmiyor.
Senin dinine inanmıyorum gibi söylemler sizi kurtarmaz, insansınız çünkü.
Her şeyden önce insan olmanın kuralları vardır; saygı mesela. İnanmıyorsan bunu dile getirmek nefret kazanmak yerine ''benim düşünceme göre böyle'' gibi yorumlar yazılabilir misal.
Neden hep bazı kurumlar hedef gösterilerek siyasi söylemler ile kutuplaştırma yolunu seçiyorsunuz?
Çok açık söylüyorum; inancı olmadığı halde çok iyi karaktere sahip insanlar var bu dünyada. Ama aynı husus inancı olan insanlar için de geçerlidir.
İnançlı olan inancı olmayana saygı duyduğu gibi, inancı olmayan da inançlı insana saygı duymalıdır.
Bırakın birbirinizi kırmayı da insan olarak bir arada iyi geçinmeye çalışın. Bir gün yalnız kaldığınızda ben nerede hata yaptım diye düşünür durursunuz sonra.
Ve inanın bana asla cevabını bulamazsınız. Çünkü bir yerden sonra kibir sizi ele geçirmiş olur. Kibir nedir, onu da araştırın mesela.
SAYGI!
O kadar önemli bir husus ki maalesef çoğu kişi bunun farkında değil. Klavye arkasından sallamak kolay tabii.