Kuzenin sana hep dandik olan şeylerimi anlattı ?
Gel birde ben insaatçı işçisi çocuğu ve insaatlarda 8-9 sene yaz tatilini işçi olarak geçirmiş biri olarak anlatayım.
1- Kolonlarda demir filizleri arasında statiği ve güvenli esnemeyi sağlayan ara kanca demirlerin %20 si çalınır.
2- Perdeler aynı kanca demirlerinin %50 si çalınır.
3- Beton atarken işi hızlı ve kolay yapmak için yasal prosedürün 2-3 katı su verilir betona, betonun cimentosu belirli yerlede toplanır belirli yerler kum toplar.
4- Kolonlarda ki 0.05 lik eğim hatasının tüm tokilerde 0.5 olduğuna yemin edebilirim.
5- Vibrator kullanımı kara kalıb sistemi zorladığı için kolonlar hatalı çıkar ve özel bir harç ile yamanır.
Bunlar tabi sadece bir işçinin görebildikleri, beton firmalarını ile demir çimento malzeme firmaları ile neler olup bitiyor malumunuz işçi bilemez.
Şimdi diyeceksin ki biliyorsun bunları neden şikayet etmedin. Ettim, babamı ve beni işten attılar (2016).
Öyle kafanın dikine işin içini bilmeden naval okumakla olmuyor bu işler. Taşeron taşerona yapılarak 10 tane aynı bina dikilecek parayı aralarında kırışıp 1 bina dikiyorlar.
Senin yazdığın yorumların ss`ini alıp saklıyorum. Umarım ilerde sana söylediklerini hatırlatmak zorunda kalmam. Şimdi soru şu, bilip bilmeden ateşli ateşli savunduğuna göre sen neresinden nemalanıyorsun bu işin ? Kuru partizan mısın yoksa pastadan payına dilim mi düşüyor?