krmbzkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben alibeyköy de oturuyorum, bize yıllarca altımız komple kaya, en az biz etkileniyoruz dediler ki öyle de nerelerde deli gibi hissedilirken biz fark etmedik bile çoğu depremi. Umarım gerek kalmaz sağlamlığına cartına curtuna. Ama kaçınılmaza da yapacak bir şey yok malesef. Elimden geldiğince tüm çevreme deprem düdüğü dağıtıyorum. Halen kağıthanedeyseniz size de ulaştırayım 1 adet.

eksik olmayin hocam. ben artik istanbulda degilim, bogazda yali verseler de donmem

Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbulda çoğu yapım 1999'dan sonra yapıldı.
1999 depreminden sonra yapılan binalar genelde daha güvenli olarak görülüyor. 99 depremini hisseden evler zararlı olarak kabul ediliyor çoğu yıkıldı yeniden yapıldı ama hala yıkılmayan bayağı eski bina var kentsel dönüşüme yanaşmıyolar.

Çevremde çok gördüm 3+1 dairesi 2+1e düşüp metrekaresi düşeceği için evini kentsel dönüşüme vermeyen. E adamlar sana yeni yönetmeliğe göre sağlam bina yapıyor canından daha kıymetli demekki o 1 oda.
hocam 99 depreminden sonraki deprem yonetmeligi 2007 de çıkti, 2018 de ise yeni bir deprem yonetmeligi cikti. bunu da not olarak dusmek isterim.