Hocam günümüzdeki faiz haram sayılıyor mu bunu açıklayabilen kimse yok koskocaman diyanette faiz içinde yüzüyor. Bunu geçtim her gün paramız erirken enflasyon karşısında paramızı nasıl koruyacağız, bu ay 600.000tl parayla adamın para değeri %100'se sonraki ay %90 olup eriyecek buna neden olan şeye karşı faiz kullanmak haram mıdır, çünkü para yok oluyor eski zamanlarda da böyle miydi? Ben dindar biri olmama rağmen hala yediremiyorum kendime. Ek olarak bankada olan para her türlü faize giriyor sonuçta para ayrı değil, banka faiz kazancı vermese bile faize giriyor para yani işin içinden çıkılmıyor.
Faiz haram ticaret helal kardeşim. Faizden burnumuzu çıkaramıyoruz evet ama bu haram olduğu bizim de harama bulaştığımiz gerçeğini değiştirmiyor. Arsa al araba al altın al bir şekilde değerini korursun üçünde de. Ben olsam dediğim gibi 1+1 daire alır kiraya veririm. Hem her ay 4-5 bin kira geliri olur hem de bu sene 600 bine aldığın daireyi gelecek sene 800-900 bine çıkar fiyatı. İmkan varsa 2+1 balkonlu yeni bina ve 4 kat usulü 3. Ya da 4. Katlar idealdir. Faiz haram bu konuda netiz Allah affetsin