CrawlArmy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış fetva vermeyin. Faizin her türlüsü haramdır. Bunun aksini iddaa etmek kafirliktir. Faiz yerseniz bunun haram olduğunu bilir günahkar olduğunuzu biliyorsanız dinden çıkmazsınız. ancak çıkıpta fazide alışveriş gibidir derseniz size ayetle cevap veririm.

BAKARA 275
Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, “Alım satım da ancak faiz gibidir” demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişteki kendisinindir, durumunun takdiri Allah’a aittir. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.
Domigon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1+1 ev veya 2+1 ev alıp kiraya verebilir ayda düzenli olarak helal 5 bin civarı kazanabilirsiniz. Faiz haramdır.
Yapacağınız en zararlı şey hiç bir şey yapmayıp TL de beklemektir. Araba al sat yapabilirsiniz.
Hocam günümüzdeki faiz haram sayılıyor mu bunu açıklayabilen kimse yok koskocaman diyanette faiz içinde yüzüyor. Bunu geçtim her gün paramız erirken enflasyon karşısında paramızı nasıl koruyacağız, bu ay 600.000tl parayla adamın para değeri %100'se sonraki ay %90 olup eriyecek buna neden olan şeye karşı faiz kullanmak haram mıdır, çünkü para yok oluyor eski zamanlarda da böyle miydi? Ben dindar biri olmama rağmen hala yediremiyorum kendime. Ek olarak bankada olan para her türlü faize giriyor sonuçta para ayrı değil, banka faiz kazancı vermese bile faize giriyor para yani işin içinden çıkılmıyor.