Hiç bir iyilik cezasız kalmaz. Uzun zamandır bu yüzden hiçkimseye iyilik yapmıyorum. Kendisini gram sevmem bu arada.

ekleme yapayım; yıllardır gerek bu forumda gerekse gerçek hayatta yardım edebildiğim kadar kişiye yardım ettim.

en son bu forumdan birisine kendim memleketimde evsiz kaldığı için kuzenimin apartlarından birisine yerleştirdim. Kuzenime parası olmadığını vs hiçbirşey söylemedim, kira parasını ona gönderiyordum o da kuzenime gönderecekti. 6 ay boyunca 1 kere kuzenime ödeme yapmış. Evde yangın çıkartmış, faturaları ödememiş, evi 1 kere olsun temizlememiş. Bunu da en son kuzenimle muhabbet ederken kiracın nasıl diye ben sordum öyle anlattı. Kendisini aradım, evden hemen çıkmasını söyledim, kalacak yerim yok dedi 300 TL verirsen çıkarım dedi. Onu da verdim öyle çıktı. O günden sonra da kendi kendime söz verdim, 1 kişiye bile yardım etmeyeceğime dair. Hala daha yardımcı olmaya çalıştıklarım oluyor ama içimde hep kuşku var artık. Sözün özü bu olay da bunun gibi, adam belki binlerce kişiye yardım etti ama gidip ifade verecek, hem de ne için yardım ettiği için 😊