Alıntıdır. Olduğu gibi iletiyorum.
aslen antakyalim 5 senedir alanyada yasiyorum 2 yil once babam vefat edince anneme de buradan ev tuttum ayni apartmanda yasayip godiyorduk.Kalan akrabalarimin tamami antakyada kardesim de dahil.Deprem gunu annem de antakyadaydi kardesim gemi kaptani onu yolculayip donecekti sonra gelinle yegenim yalniz kalmasinlar diye biraz daha kalmak istedi.Depremi biz alanyadan hissettik kalktim interneti actim ilk basta yazmadi yaklasik bir 10 dk sonra 7.8 siddetinde deprem oldugu yazdi.Hemen annemi aradim biz iyiyiz simdi iniyoruz asagiya dedi bende hemen giyindim ciktim yola tekrar aradim agliyorlar cok korkunc bir deprem oldu her yer yikildi insanlar sokaklarda dedi digerlerini aramaya basladim kimseye ulasamadim herkes telefonunu alamadan cikmis evden.Saat 13.30 gibi vardim antakyaya annemleri aldim arabaya gelinimizin anne ve babasinin evine dogru yola ciktik ama varmak ne mumkun her yer enkaz insanlar kendi elleriyle kaziyor kendi enkazlarini neyse yetistik evleri yerle bir bagiriyoruz sesler geliyor ama kim kim belli degil her apartmanin altinda insan var herkes yardim cigliklari atiyor yardim edecek kimse yok ellerimizle temizlemeye calistik enkazlari cikarabildigimizi cikardik gucumuzun yetmedigine bir sey yapamadik.O gun kimse gelmedi yardima ortada polis yok asker yok yardim yok hicbir sey yok.Yiyecek aramaya basladik daha sonra su yok elektrik yok yemek yok her yer yagmalanmis o asagilik yaratiklar alisveris sepetleriyle doldurup doldurup goturduler telefonculari kuyumculari mobilyacilari ne var ne yoksa her yeri yagmaladilar yolda cevirdigim yagmacilarin elinden battaniye ve su aldim zorla birbirimize girdik onar yirmiser battaniye toplamis her biri vermek istemiyor allahin suriyelileri.Bu arada yagmayi yapanlarin tamami suriyeli arkadaslar kimse bana himanistlik taslamasin kendi yasadigimi anlatiyorum burada kalbinizi kirarim bana onlari savunmayin sakin!! Bir markete girdim annem yegenim( 5 yasinda) gelinimiz ve ben 4 kisiyiz ac susuz ve donuyoruz; hicbir sey kalmamis yogurt buldum lifalif buldum 3-4 tane havuc 1-2 mandalina bir de haribo buldum yerde aldim ciktim borcum olsun odeyecegim A101 namus borcum dukkana gelip odeyecem hepsini insallah.Neyse baba evine gideyim de bari battaniye falan alayim dedim baba evi mustakil bahceli idi rahmetli babam kendi elleriyle basindan ayrilmadan yaptirmisti antakyada her ev yikilir bu ev yikilmaz derdi yikilmadi da cok sukur verandasi balkonu cokmus ama ev ayaktaydi girdim iceri battaniye yastik ceket ne bulduysam aldim bu sayede geceyi donmadan atlatabildik.Ertesi gun yine yardim gelmedi sali aksami ekipler gelmeye basladi ama malzeme yok o gun de bosa gecti biz kendi enkazimizdan kardesimin kayinpederini ellerimizle kaziyarak cikardik ama kayinvalidesi kurtulamadi yanyana yatityorlardi biri kurtuldu digerinin ustune kolon gelmis biz kurtarana kadar yani oglene kadar konusuyorduk biz dedi sonra kalbim sıkışıyor demis ses kesilmis cenazeyi de cikaramadik cunku ekipman yok kepce yok hilti yok vinc yok yok oglu yok eger zamaninda ekipman ve insan gelseydi cok fazla insan kurtulutdu goz gore gore öldü insanlar.Bir teyzemi apartmaninin onunde buldum cikabilmis onu da aldik yanimiza diger teyzem enistem ve kizi hala gocuk altinda.Bunlarin tarihe not dusmek icin anlatiyorum yillar gecse de burada dursun diye 48 saat boyunca ne asker ne polis ne guvenlik gorevlisi ne de yardim geldi olumlerin bu kadar cok olmasinin en buyuk sebebi bu.Yagma olayalari bal gibi de gercek suriyeli misafirlerimiz din kardeslerimiz sagolsunlar baba evimin duvarindan dusen kombiyi calip gitmisler komsum soyledi engel olamadim abi dedi canimiza kastediyorlar artik dedi elleme dedim ne isterlerse alsinlar canindan iyi mi dedim.İlk gece ac susuz yattik ikinci sabah corba veriyorlar dediler 2 yerde varmis 3 kere siraya girdik ancak alabildik 7 den oglen 12 ye kqdar bir bardak corba almak icin bekledik bir enkaza gidiyoruz bir buraya bir diger enkaza tekrar buraya.Herkes enkaz altinda yardim bekliyordu sesler hala geliyordu aglayip yalvarip bir seyler yapmaya calisiyorduk ama nafile kendim buldugum bir enkazda 4 kisiyiz abi bizi kurtar diyen cocukla uzun sure konustum yardim gelir gelmez buraya getirecegimi soyledim gelmedi sali aksami geldi yardim birkac kisi bir balyoz bulup geldiler kirip acildi konustugum cocuk dahil 2 si olmustu 2 si sag kurtuldu.Boyle bir yikimi filmlerde bile goremezsiniz bu mahser yeriydi cuma gunu cikabildik sonunda sehirden annemin ayagi sismisti kacarken dusmus burkmus saniyorduk alanyaya donunce hastaneye getirdim megersem ayagi kirikmis kadinin giki cikmadi simdi hastanedeyiz yarina ameliyat olacak bekliyoruz.Hicbir insan evladi bunu yasamasin caresizlik korkunc bir sey.