Sen halen en başından beri benim ne demeye çalıştığımı anlamadın eminim herkes anladı
Muhalefetin şansı önümüzdeki seçimlerde 10 dan 1 e neden düştü biliyormusun güzel kardeşim ? çünkü deprem üzerinden şow yapıyor siyaset yapıyor GİBİ görünüyor. İnsanlar bunu bu şekilde okuyor. Bunun nedeni de ne biliyormusun kardeşim her muhalefet parti mensubu sahaya inince karşısına trol tayfasından insanlar direk çıkıp burada afad yok yardım yok diyerek bunları gaza getiriyor bunlarda bu olayın sıcak etkisi ile siyaset yapmak zorunda kalıyor. Siyasi söylemlerde bulunmak zorunda kalıyor. Hesabını soracağım diyor. Takipçisi olacağım diyor. Tutuklanacaksanız tutuklanın diyor. Böylece ne oluyor ? Deprem felaketi üzerinden siyaset yapmış oluyor. Bu ne demek biliyormusun ?
İktidar parti başkanının siz kimsiniz yaaa diye hitap edebilmesi demek.
Sahaya inen bir muhalif parti başkanına bir vatandaşın buraya show yapmaya geldin demesi demek.
Medyada ana haber bültenlerinde bunların verilmesi demek.
Ama iktidar mensuplarının haber kanallarındaki görüntülerine bakarsak tam tersi bir manzara ile karşılaşıyoruz demek.
Birileri soru sordu hesap sordu veya öyle göründü diye hiçbir tarafın şansı %90 azalmaz merak etme, ayrıca çoğunlukla a haber dinleyenin fikri bellidir halk tv dinleyenin fikri de bellidir. İki kanal da kitlesini bilir, kitlesi de izlediği kanalın siyasi duruşunu bilir. Hesabını soracağım denmesi çok normal, sorulmalı da zaten, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, birileri bu yaşadıklarımızın hesabını gayet tabii vermeli. Artık kanallardan bakıp fikir edinen kalmadı gibi bir şey, sosyal medyanın önemi giderek artmaya başladı. Mesela hadi isim vermeyeyim kurt sembollü bir parti var birkaç gündür neden yoklar diye halktan yoğun eleştiri geldi, ben oranın mensubuyum ama töp diye bir parti ekmek verdi diye bir video yayıldı, bugün ise o partiye ait grupların bölgeden videoları yayılmaya başladı, bakın öyle demeyin biz buradayız imajı verildi. Aynı şeyler Netflix ve Starbucks için de geçerli, sosyal medyadan linç ve boykot başladı, Starbucks verdiği para ve bölgedeki kahve standlarını paylaşmak durumunda kaldı. Herkes her şeyin farkında kısacası, nüfusun %15-20 kadarı bölge halkı zaten gayet her şeyin içindeler, bir o kadar insan da bölgeye gidip gördü, geri kalanı da elinde sosyal medya her şeyi gördü, artık bir şeyi saklamak o kadar kolay olmuyor, şunu göstermeyin demekle çözülmüyor kısacası algı yapma eskisi gibi işe yaramıyor.
Bu arada kimsenin kimseye " siz kimsiniz yeaağ " demeye hakkı yok, demin dediğim gibi cevabı ben vereyim, halkız biz, bunu söyleyen kim? Bize hizmet etsin diye görevlendirdiğimiz biri değil mi? Demek herkes hangi pozisyonda olduğunun farkında kısacası, sadece siyasal söylemler işte. Bu arada " gaza getiriyor " lafı pek hoş değil, ülkeyi yönetmeye talip kişileri trol tayfa çevirip 2 cümle ile gaza getiriyorsa zaten o göreve talip olmasınlar. Liseli gibi gaza gelmek nedir? Aynı şeyleri görüyoruz ama farklı yorumluyoruz sadece.