Ne güzel bak yazdığın hiçbir cümleye katılmamama rağmen iyi bir diyalog kurabildik. Muhalefetin şansı neden 10 ise 1 e düşsün? İmar affını muhalefet mi çıkardı? Askerleri kışlasında 2-3 gün muhalefet mi tuttu? Afad bütçesini muhalefet mi azalttı? Koordinesizliğe muhalefet mi sebep oldu? Önlem alın diyen iktidar idi de muhalefet mi önlem almadı? Kısacası aynı fikirde değiliz, inanç konusunda zaten aynı fikirde değiliz, ben öyle kader planı fıtrat gibi süslü kelimelere inanmam. Bana göre bu kadim millete yardımcı olacak bir unsur olmadığı için kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz. Ama şimdikiler ile çizeceğiz, ama muhalefet içinden birilerini seçeceğiz, muhalefet içinden birilerini seçtiğimizde de yürümezse onları da değiştireceğiz.
Ülkeyi bir otobüs gibi düşünürsek biz o otobüsün yolcularıyız, şoförü ise hükümettir ve işvereni bizleriz, baktık habire kaza yapıyor, sürekli sağa sola çarpıyor, alırız elinden direksiyonu, başka bir şoför buluruz. Asil biziz, halkız biz. Asiller olarak vekilimizi biz seçer kendimizi temsil ettiririz, yetkiyi biz alır, biz veririz. Kim olursa olsun hiçbir güç halka parmak sallayamaz, onu bunu kara kaplı deftere yazamaz. Birileri yaptım oldu diyorsa bir sürelik o yetkiyi yine bu halktan kişiler verdiği içindir, gün gelir oradan alır başkasına verir, hükümetler gelir geçer ama baki olan bu Halktır, Türk milletidir. Biz bu toprağın koca çınarlarıyız, bu toprağa düşen tohumlarız, kadim bir meçe ağacı gibi sapasağlam sarmışız toprağı, evet gün gelir yaprak dökeriz, ayazı yeriz ama çiçek açacağımız günler de gelir elbet.
Sen halen en başından beri benim ne demeye çalıştığımı anlamadın eminim herkes anladı
Muhalefetin şansı önümüzdeki seçimlerde 10 dan 1 e neden düştü biliyormusun güzel kardeşim ? çünkü deprem üzerinden şow yapıyor siyaset yapıyor GİBİ görünüyor. İnsanlar bunu bu şekilde okuyor. Bunun nedeni de ne biliyormusun kardeşim her muhalefet parti mensubu sahaya inince karşısına trol tayfasından insanlar direk çıkıp burada afad yok yardım yok diyerek bunları gaza getiriyor bunlarda bu olayın sıcak etkisi ile siyaset yapmak zorunda kalıyor. Siyasi söylemlerde bulunmak zorunda kalıyor. Hesabını soracağım diyor. Takipçisi olacağım diyor. Tutuklanacaksanız tutuklanın diyor. Böylece ne oluyor ? Deprem felaketi üzerinden siyaset yapmış oluyor. Bu ne demek biliyormusun ?
İktidar parti başkanının siz kimsiniz yaaa diye hitap edebilmesi demek.
Sahaya inen bir muhalif parti başkanına bir vatandaşın buraya show yapmaya geldin demesi demek.
Medyada ana haber bültenlerinde bunların verilmesi demek.
Ama iktidar mensuplarının haber kanallarındaki görüntülerine bakarsak tam tersi bir manzara ile karşılaşıyoruz demek.