Merhaba arkadaşlar,
Belki cevabı çok basittir ama daha önce karşılaşmadığım ve yaşamadığım bir durum olduğu için sisteme tam hakim olabilmek adına sorma gerekliliği duydum. Şimdi bu Google News için Google Search Console'a kayıtlı mailimiz ile Google Publisher Center üzerinden başvuru ve takip gerçekleştirebiliyoruz. Buraya kadar tamam, onlarca news kayıtlı sitem oldu ve bunda sıkıntı yok.
Şimdi ben forumda bir arkadaştan Google News kayıt hizmeti aldım. (Daha önce kendim yapıyordum veya hizmet aldığım arkadaşlara direkt Search Console mailimi veriyordum. Genellikle de her site için ayrı Gmail kullanırım.) Ancak bu arkadaşımız daha pratik olması için meta doğrulama kodu verdi ve ben de bu meta'yı siteme ekleyerek kendisine yetki verdim. Hocam başvuru onaylandığı zaman ben News'te siteyi senin mailine aktarırım dedi. İşte kafama takılan soru şu;
- Bu aktarımdan önce ben kendi mailimi Search Console'a eklemeli miyim?
- Aktarım sonrası arkadaşın verdiği meta kodunu kaldıracağım. Başvuru onun maili ile yapıldığından bu durumda news kaydının düşmesi gibi bir sorun olur mu?
Hatalı bir işlem yapmak istemediğimden bu news'i başka maile aktarma olayını hiç yapmadım, bilmiyorum. Yanlış bir şey yapıp en başa dönmek istemiyorum onay sonrası. Bu konuda site doğrulama, Search Console işlem sırasını hangi aşamaya göre takip etmem gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.