Caanım ülkemin üzerinde öyle bir sistem kurulmuş ki insan ürperiyor üstad. Cenâb-ı Hak bu kadim milletin yardımcısı olsun insallah tez zamanda. Deprem olur bir taraf nemalanır, şehit olur bir taraf nemalanır, sel olur bir taraf nemalanır, her türlü bela gelir bir taraf battıkça batar 3 ay sonraki seçimler gerçekleşirse bu olanlardan sonra muhalefetin şansı 10 ise 1 e düştü daha çok yazıcaklarım var da silivri hava raporu gerektirir seninde söylediğin gibi.
Ne güzel bak yazdığın hiçbir cümleye katılmamama rağmen iyi bir diyalog kurabildik. Muhalefetin şansı neden 10 ise 1 e düşsün? İmar affını muhalefet mi çıkardı? Askerleri kışlasında 2-3 gün muhalefet mi tuttu? Afad bütçesini muhalefet mi azalttı? Koordinesizliğe muhalefet mi sebep oldu? Önlem alın diyen iktidar idi de muhalefet mi önlem almadı? Kısacası aynı fikirde değiliz, inanç konusunda zaten aynı fikirde değiliz, ben öyle kader planı fıtrat gibi süslü kelimelere inanmam. Bana göre bu kadim millete yardımcı olacak bir unsur olmadığı için kendi kaderimizi kendimiz çizeceğiz. Ama şimdikiler ile çizeceğiz, ama muhalefet içinden birilerini seçeceğiz, muhalefet içinden birilerini seçtiğimizde de yürümezse onları da değiştireceğiz.
Ülkeyi bir otobüs gibi düşünürsek biz o otobüsün yolcularıyız, şoförü ise hükümettir ve işvereni bizleriz, baktık habire kaza yapıyor, sürekli sağa sola çarpıyor, alırız elinden direksiyonu, başka bir şoför buluruz. Asil biziz, halkız biz. Asiller olarak vekilimizi biz seçer kendimizi temsil ettiririz, yetkiyi biz alır, biz veririz. Kim olursa olsun hiçbir güç halka parmak sallayamaz, onu bunu kara kaplı deftere yazamaz. Bizlere hizmet etsin diye birilerini işe almışsak ve bizim işçilerimiz patronumuz olmuşsa, bizi korkutup tehdit ediyorlarsa seçimlerde açarız iş ilanını, bize işçi mi yok? Bu memlekete hizmet etmek isteyen bulunmayacak mı? Birileri yaptım oldu diyorsa bir sürelik o yetkiyi yine bu halktan kişiler verdiği içindir, gün gelir oradan alır başkasına verir, hükümetler gelir geçer ama baki olan bu Halktır, Türk milletidir. Biz bu toprağın koca çınarlarıyız, bu toprağa düşen tohumlarız, kadim bir meşe ağacı gibi sapasağlam sarmışız toprağı, evet gün gelir yaprak dökeriz, ayazı yeriz ama çiçek açacağımız günler de gelir elbet.