Bu yorumunuzu bisey bildiginizden yaptiginizi dusunmek istiyorum.Bilginiz varsa paylasirsaniz herkese faydaniz olur
Şu an uzun uzadıya yazacak durumda olmadığım için en azından konunuz sulandırılmasın diye yazma ihtiyacı duydum.
İnşaat Mühendisiyim, gerekirse bir konu açılabilir yönetim tarafından. Burada aynı okuldan arkadaşlarım da var. Hep beraber yanıtlayabiliriz soruları.
İBB'nin bu süreci nasıl yürüttüğü konusunda incelemden bir cevap vermem doğru olmaz. İlgili birimi tüm İstanbul için direkt müdahalede yeterli değildir diye düşünüyorum.
Binaların deprem performansını kontrol edecek ve mümkün ise gerekli güçlendirme projelerini hazırlayacak firmalardan da hizmet alabilirsiniz. Güçlendirme projelerinizin hazırlanmasını müteakip ruhsat harcı muafiyeti vb. gibi muafiyetlerden de faydalanarak tadilat ruhsatı çıkaracak ve binanınızın, yine yapı denetimi altında, güçlendirme imalatlarını yaptıracak ve yeniden yapı kullanma izin belgesi alacaksınız.
Bahsettiğiniz gibi temel ya da zemin ile ilgili ciddi problemler var ise geoteknik hizmetler sunan yetkin firmalardan da destek almanız gerekecek. Onların hazırlayacağı rapor ve projeler dahilinde temeliniz/zemininiz için de güçlendirme çalışmaları yapılacak.
Her ne konuda olursa olsun aklınıza takılan bir husus olursa da yazabilirsiniz.